Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Nem szabad az elvárásokkal foglalkozni”

Marco Rossi szövetségi kapitány mellett a magyar válogatott csapatkapitánya is megosztotta várakozásait az Európa-bajnoki selejtezők rajtja előtt…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik szerint nagyon fontos lesz, hogy a nemzeti csapat csak a saját mérkőzéseire koncentráljon az Európa-bajnoki selejtezők alatt:

“Az, hogy ellenfelek milyen stílusban játszanak ellenünk, a mi játékunktól is függ majd. Elemezzük az ellenfeleket és megfelelően reagálunk majd rá. A bolgárok meccsét nem együtt nézte a csapat. Egy iksz nem lett volna rossz, de nekünk magunkkal kell foglalkozni. Ha mi a meccseinken három pontot tudunk szerezni, akkor teljesen mindegy, hogy az ellenfelek mit játszanak egymással.”

Az RB Leipzig középpályása úgy véli, nem lesz egyszerű pótolni Szalai Ádámot, de megvannak az opcióik csatárposzton: “igen, volt elöl egy Szalai Ádámunk, aki minden labdáért küzdött, de megpróbáljuk pótolni őt. Van egy Ádám Martinunk, Németh Andrásunk vagy Varga Barnabásunk, megvannak az opcióink.”

“Mindenki abban bízik, hogy megnyerjük a csoportot vagy minimum másodikak legyünk. Ha le tudnám venni a többiekről a stresszt, átraknám magamra. El tudom viselni a nyomást, együtt tudok élni vele. Nem szabad az elvárásokkal foglalkozni, csak magunkkal, hogy mindent megtegyünk a pályán. Csapatkapitányként nem kaptam még ki, remélem ez sokáig így is fog maradni. A csapat az első számomra és ez így is fog maradni” – tette hozzá Szoboszlai.

A magyar válogatott hétfő este 20:45-től lép pályára Bulgária ellen a Puskás Arénában.