Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a magyarokat szidták, egymást verték a románok Andorrában – videóval

Az Európa-bajnoki selejtezők rajtján Románia 2-0-s győzelmet aratott Andorra vendégekent, de a találkozó inkább a szurkolók viselkedéséről maradt emlékezetes…

(Photo by Martin Silva Cosentino/NurPhoto via Getty Images)

A román válogatott hiába kezdte győzelemmel a szereplését az Európa-bajnoki selejtezők során, az Andorrában jelenlévő közel kétezer román szurkoló a bukaresti sportsajtó helyszíni tudósításai szerint már a találkozó első perceiben összeverekedett egymással.

A kevés férőhellyel ellátott andorrai „arénában” helyet foglaló mintegy háromezer szurkoló közül kétezren románok voltak, nagyon sokan közülük Spanyolországban élnek. Szép számban elutaztak ugyanakkor a Pireneusok keleti részén fekvő országba az Uniți Sub Tricolor (Trikolór alatt egyesültek) elnevezésű szurkolói csoport tagjai is, mégpedig elsősorban megünnepelni, hogy tíz évvel ezelőtt ugyancsak egy Andorra elleni meccs alkalmával alakult a tábor – számolt be róla a Krónika Online.

Mivel szomszédaink ultrái visszaesőnek számítanak, ezért nem kizárt, hogy az UEFA komolyan szankciónálni fogja a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF). Az európai szövetség pénzbírsággal, extrémebb esetben stadionbezárással is sújthatja a román válogatottat.

A beszámolók szerint a román szurkolók egy része – nem meglepő módon – magyarellenes rigmusokat is skandált.