Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: rutinos argentin szakembert nevezett ki a gyengélkedő csapat – HIVATALOS

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájában meglehetősen mérsékelten teljesítő Pumas UNAM edzőcserét jelentett be…

A mexikói Pumas UNAM hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy a gyenge eredmények miatt a továbbiakban a múlt októberben kinevezett Rafael Puente helyett Antonio Mohamed veszi át a csapat irányítását.

Az 52 éves argentin szakember utoljára 2022. januárja és júliusa között a brazil Atlético Mineiro edzője volt,  a “kakasok” 2022-ben megnyerték a brazil Szuperkupát és Campeonato Mineiro regionális bajnokságot, miközben Mohamed irányítása alatt a csapat 45 mérkőzésen 27 győzelmet, 13 döntetlent és mindössze öt vereséget regisztrált, ám a tavalyi gyengébb szezonrajt után felmentették a munkavégzés alól.

Mohamed  volt a 2010-es Copa Sudamericana-győztes Independiente edzője, továbbá hazájában a Colón és az Huracán együttesét is irányította. Korábban hosszabb időn át dolgozott már Mexikóban , több csapatnál is megfordult: a Tijuanát a 2012-es, a Club Américát a 2014-es, míg a Monterrey csapatát a 2019-es Aperturában vezette bajnoki címhez.

Az aktuális idényben a Pumas 12 forduló alatt mindössze 11 pontot szerzett, így csak a mezőny két leggyengébb csapatát megelőzve a 16. helyet foglalja el a 18 csapatos bajnokságban.