Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: újabb amerikai játékos érkezhet a ligába! – sajtóhír

Lapértesülések szerint újabb amerikai játékos érkezhet a nyáron a Premier League-be, ráadásul közvetlenül az MLS-ből.

Az észak-amerikai labdarúgó bajnokságban (MLS) szereplő Cincinatti FC 24 esztendős támadóját, Brandon Vázquezt állítólag több angol első osztályú klub is figyeli. A már az USA válogatottjában is debütáló, első mérkőzését góllal emlékezetessé tevő támadó kapcsán a Crystal Palace, a Bournemouth és az Everton együtteseit hozzák leggyakrabban szóba.

A Kaliforniában született, ám mexikói-amerikai kettős állampolgársággal rendelkező játékos Mexikóban pallérozódott, majd az USA-ban lett profi futballsita: előbb az Atlanta United, a Nashville SC majd 2019 óta a Cincinatti FC színeiben.

Az MLS-ben eddig 93 találkozón 27 gól és 14 gólpassz szerepel Brandon Vázquez neve mellett, aki a nemrég induló új idényben is betalált már (egyszer, egy gólpassz mellett, hat meccsen – a szerk.).

A labdarúgás világából átigazolási híreket szolgáltató 90min szerint a csatár a nyáron szívesen folytatná felfelé ívelő karrierjét Angliában, ahonnan a Premier League tagságért komoly versenyt futó másodosztályú klubok, mint a Middlesborough, a Norwich City vagy a Sheffield United érdeklődéséről is hallani.

A Cincinatti FC kulcsemberévé előlépő támadó szerződése 2025 december 31-ig érvényes (1 év hosszabbítási opcióval), piaci értékét jelenleg 7 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt).

Az angol első osztályú bajnokságban jelenleg 8 amerikai futballista szerepel: Tim Ream (Fulham), Brenden Aaronson (Leeds United), Antonee Robinson (Fulham), Tyler Adams (Leeds United), Christian Pulisic (Chelsea), Matt Turner (Arsenal), Chris Richards (Crystal Palace) és Weston McKennie (Leeds United), Gabriel Slonina (Chelsea).