Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF-BL: Gazdagék egy döntetlennel kiharcolták a továbbjutást – videóval

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezték meg a CONCACAF-BL-ben a mexikói Atlas Guadalajara és az MLS-ben szereplő Philadelphia Union igencsak pikáns párharcának visszavágóját a legjobb négy közé jutásért…

(Photo by Alfredo Moya/Jam Media/Getty Images)

A hazai 1-0-s győzelem után a Philadelphia Union kétszer egyenlítve harcolt ki 2-2-es döntetlent az Atlas Guadalajara otthonában, mellyel továbbjutott a CONCACAF-Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. A mexikói gárda nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe és az első tíz perc végén a csapat kolumbiai gólfelelőse, Julian Quinones máris eredményes volt. A Union azonban az első félóra végéhez közeledve válaszolni tudott Julian Carranza révén. Az összesítésben ismét hátrányba kerülő hazaiak továbbra is kezdményezőbbek voltak és a szünet előtt az argentin gólfelelős, Julio Furch újból előnyhöz juttatta csapatát. A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbításban folytatódhat a párharc, ám a 78. minutumban Julian Carranza újabb gólt szerzett, mellyel 2-2-re módosította az állást, így ismét a Philly állt továbbjutásra. Az Atlas megnyomta a hajrát, de képtelen volt harmadszor is vezetést szerezni, ráadásul a hajrában Rocha a második sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott, így elmaradt az újabb gól, az MLS-csapat jutott tovább.

A Union soraiban az első mérkőzésen eredményes Gazdag Dániel végig játszotta a mérkőzést.

A továbbjutó Philadelphia ellenfele a CONCACAF-BL elődöntőjében az MLS-bajnok Los Angeles FC lesz, amely a tavalyi bajnoki döntőben tizenegyesekkel győzte le őket.

CONCACAF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Atlas Guadalajara – Philadelphia Union 2-2 (2-1)
Gólszerzők: J. Quinones (11.), Furch (45+1.), ill. Carranza (28., 78.)
Kiállítva: Rocha (87.), ill.