Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Tuchel megvédte a pofozkodó játékosát

Ahogyan arról beszámoltunk, a Bayern München két játékosa közötti nézeteltérések tettlegességig fajultak a Manchester City elleni BL-negyeddöntős vereség után…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A Bayern München hivatalos közleményben jelezte, hogy Sadio Mané a viselkedése miatt kihagyja a csapat következő meccsét és pénzbüntetéssel is sújtották őt, mivel a hírek szerint a meccs után az öltözőben felpofozta saját csapattársát, Leroy Sanét.

“Sadio Mané nem lesz ott a keretben a szombati, Hoffenheim elleni hazai mérkőzésen. Ez a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követő helytelen viselkedésének következménye. Manét pénzbüntetéssel is sújtja a klub” – közölte tegnap a Bayern München hivatalos oldala, megerősítve a német lapértesüléseket.

A bajorok élére a közelmúltban kinevezett vezetőedző, Thomas Tuchel a pénteki sajtótájékoztatóján természetesen szót ejtett a szenegáli játékosról, kiállt mellette:

“Azért vagyok itt, hogy megvédjem Manét. Nagyon régóta ismerem őt és a környezetét, igazi profi, sohasem volt bűnös semmiben. Ami most történt, az ellentétes volt a magatartási kódexünkkel, tisztában van vele, bocsánatot kért. A történteknek már voltak következményei, ezzel az ügy lezárva. Mindkét résztvevő tisztában van a helyzettel, a mai és a tegnapi edzés már jó hangulatban telt.”

A Bayern jövő szerdán játssza le a Manchester City elleni BL-negyeddöntős párharc hazai visszavágóját, egyelőre nem tudni, hogy Mané akkor már újra csatasorba állhat-e.