Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: újabb kiesési rangadót nyert a Bournemouth, ezúttal a Leeds United ellen! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 34. fordulójának vasárnapi játéknapján a Bournemouth a Leeds Uniteddel vívott kiesési rangadót.

(Photo by Warren Little/Getty Images)

Két ellentétes formában lévő csapat mérte össze a tudását a Vitalityben a Bournemouth és a Leeds United személyében. A hazai együttes igen jó szériában várta ezt a meccset, hiszen a legutóbbi 8 bajnokijukból ötöt is megnyertek, míg a Leeds az elmúlt 4 fordulóban mindössze 1 pontot tudott begyűjteni. A mérkőzés első 15 percre leginkább tapogatózó játékot hozott, ám ezt követően jelentősen felgyorsultak az események. A hazaiak a 20. percben egy veszélyes támadást vezettek Solanke révén, akinek a középre tett labdáját Billing lőtte kapura, ez viszont lepattant egy védőről pont Lerma elé, ő pedig gyönyörű mozdulattal vette be Meslier kapuját, 1-0! Mindössze 4 perc telt el, amikor újabb gólt ünnepelhetett a Vitality közönsége: egy szöglet után Meslier ütött bele rosszul a labdába, ami ismét Lerma elé került, ő pedig közelről a léc alá bombázott, 2-0! Igen gyorsan jött viszont a szépítés a vendégek részéről: a 32. percben Gnonto beadása találta meg középen a teljesen üresen maradó Bamfordot, ő pedig közelről nem hibázott, 2-1!

A második játékrészben is az elsőhöz hasonlóan a félidő közepéig kellett várni az újabb jelentős eseményig: ekkor Outtara beadását tudta megszelidíteni középen Solanke, majd a hosszú alsót kilőve ismét visszaállította a kétgólos különbséget, 3-1! A folytatásban mindent megpróbált a Leeds, hogy ismét közelebb zárkózzanak, de ezt a véghajrában megbüntette a hazai gárda. A 91. percben ugyanis egy ellentámadás végén Anthony szolgálta ki Semenyót, aki Mesliler hathatós közreműködésével bevette a kaput, 4-1! A Bournemouth ezzel a győzelemmel 10 pontra ellépett a kiesőzónától, ezzel szinte biztossá téve azt, hogy jövőre is a PL-ben szerepelhessenek, míg a Leeds United továbbra is nagyon közel tartózkodik a kiesőzónához.

Bournemouth – Leeds United 4-1 (2-1)
Helyszín:
Vitality Stadium Vezette: C. Kavanagh
Gólszerzők: Lerma (20., 24.), Solanke (63.), Semenyo (90+1.)
ill. Bamford (32.)
Sárga lapok: Smith (55.) ill. –
Kiállítás:ill. –

Bournemouth: Neto – Vina (Anthony 62.), Kelly, Senesi, Smith – Lerma, Rothwell (Cooke 73.) – Christie, Billing (Moore 62., Semenyo 83.), Ouattara – Solanke (Stacey 89.) Vezetőedző: Gary O’Neil

Leeds United: Meslier – Kristensen, Koch, Cooper (Wöber 34.) – Ayling, McKennie (Forshaw 71.), Roca, Harrison – Summerville, Bamford (Rodrigo 70.), Gnonto  Vezetőedző: Javier Gracia

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace – West Ham United 4-3
Brentford – Nottingham Forest 2-1
Brighton – Wolverhampton 6-0

Vasárnap:
Bournemouth – Leeds United 4-1
Fulham – Manchester City 1-2
Manchester United – Aston Villa 1-0
Newcastle United – Southampton 3-1
17:30 Liverpool – Tottenham (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Leicester City – Everton (Tv: Match 4)

Kedd:
21:00 Arsenal – Chelsea (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása: