Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Beárazta elvágyódó védőjét az Ajax! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a holland bajnokságban (Eredivisie) szereplő Ajax együttese kész elengedni a nyári átigazolási időszakban elvágyódó védőjét, Jurrien Timbert.

(Photo by NESimages/Raymond Smit/DeFodi Images via Getty Images)

Jurrien Timber a nyári átigazolási időszak egyik legkelendőbb portékája lehet, akit a hírek szerint olyan topcsapatok figyelnek, mint a Bayern München és a Manchester United együttese. A 21 éves középhátvéd nemrég egy nyilatkozatában kijelentette, hogy úgy érzi, elérkezett az idő a váltásra, és szeretne a legmagasabb szinten futballozni. A beszámolók alapján az Ajax még szeretné őt legalább egy szezon erejéig megtartani, de ha mindenképp meg kell válniuk a játékostól, akkor azt csak abban az esetben hajlandóak megtenni, ha valamelyik kérője legalább 50 millió eurós ajánlattal keresi meg a vezetőséget. A források szerint Timber a Manchester Unitedhez szeretne igazolni, ahol ismét együtt dolgozhatna Erik ten Haggal, és a korábbi Ajax menedzsernek is ő az első számú kiszemeltje arra a célra, hogy megoldja a Unitednél a középhátvédposzton tapasztalható gondokat.

Jurrien Timber 2020 szeptembere óta tartozik az Ajax felnőtt keretéhez. A klub színeiben azóta 117 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 5 gólig és 4 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 42 millió euróra teszi a transfermarkt.