Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: csoda a harmadosztály rájátszásában! – videóval

Egészen elképesztő és csodálatos az a feltámadás, amelynek végén a patinás, korábbi négyszeres szeres angol bajnok, háromszoros FA-kupa győztes Sheffield Wednesday együttese egy lépesre került az angol másodosztályú (Championship) tagságtól!

A korábbi elismert csatár, az angol profi ligákban (Football League (EFL), az első négy osztályt nevezik így Angliában – a szerk) több mint 400 tétmérkőzésen pályára lépő Darren Moore által vezetett kék-fehérek a 24 csapatos harmadosztály (League One) tabellájának 3. helyén végeztek, amelynek következtében a rájátszásba jutottak.

A sheffield-iek borzasztóan kezdték a Play-Off első mérkőzését, amelyen idegenben 4:0-ás vereséget szenvedtek a mögöttük a táblázaton hatodikként végző Peterborough United otthonában. A visszavágón azonban történelmi feltámadást produkálva, a rendes játékidő végére eltüntették a különbséget, majd 5:1-es hosszabbítást követően, büntetőkkel kivívták a rájátszás döntőjébe jutást! Ezzel a Sheffield Wednesday lett az első a Football League rájátszásainak már önmagában is különleges történelmében, amely négy gólos hátrány ellenére mégis továbbjutott egy párharcból!

A Sheffield Wednesday a ‘csoda’ után egy lépésre került attól, hogy 2020/21-es szezon után újra a másodosztályban játszhasson: a Wembley-ben rendezendő rájátszás-döntőben várja ellenfelét, a Barnsley – Bolton párharc győztesét.

 

Sheffield Wednesday – Peterborough United 4-0 (2-0) – Hosszabbítás után: 5-1 ; Büntetőkkel: 5:3
Gólszerzők: M Smith (9. -büntetőből), L. Gregory (25.), R. James (71.), L. Palmer (90+8.), C. Paterson (112.) illetve L. Gregory (105. -öngól)

 

 

 

(Borítókép: Photo by Matt McNulty/Getty Images)