Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: győzelemmel ünnepelt a friss bajnok Manchester City – videóval

Frank Lampard csapata ezúttal sem tudott érdemi ellenállást mutatni, a Manchester City a Chelsea legyőzésével ünnepelte a bajnoki címét…

(Photo by Isaac Parkin – MCFC/Manchester City FC via Getty Images)

Az év elején még mindenki úgy vélte, hogy a Manchester City és a Chelsea összecsapása egy igazi rangadó lesz az angol élvonal 37. fordulójában, amely akár a bajnoki cím sorsáról is dönthet majd, azonban míg a londoniak a szezon legnagyobb csalódását nyújtották egész Európában, addig Pep Guardiola együttese friss bajnokként érkezett a mérkőzésre.

Az Arsenal tegnapi botlását követően ugyanis biztossá vált a rivális címvédése, így a kék-fehérek egy erősen tartalékos kezdővel álltak ki a Chelsea elleni összecsapáson. Az eredmények pedig így is jöttek, hiszen az irtózatosan gyenge szezont produkáló Chelsea a City b-csapata ellen sem tudott villantani, így Haaland cseréje, Julian Alvarez tudta megszerezni a győztes gólt a 12. percben, amelyet a City végül könnyűszerrel megőrzött az ünneplő hazai tömeg legnagyobb örömére.

A lefújást követően ismét elszabadult a pokol, az ünneplő tömeg a pályára rohant, ahol a szokásos bajnoki cím ünneplése is szerepet kapott a fékezhetetlen rajongók szétoszlatását követően.

A City számára nem ért véget a szezon a csapat a kupadöntőben és a BL-döntőben is bizonyíthat még a következő hetek folyamán.

Manchester City Chelsea 1-0 (1-0)
Gólszerző: Alvarez (12.) Ill.
Kiállítás:
Ill.

Manchester City: Ortega – Walker, Akanji (Stones, 57.), Laporte (Rodri, 78.), S. Gómez (De Bruyne, 78.) – R. Lewis, K. Phillips – Mahrez (Haaland, 74.), Palmer, Foden – Álvarez.

Chelsea: Kepa – Chalobah, Thiago Silva, W. Fofana – Azpilicueta, Enzo Fernández, Loftus-Cheek (Chukwuemeka, 81.), Hall (Koulibaly, 81.) – C. Gallagher (Madueke, 69.) – Havertz (Pulisic, 85.), Sterling (Mudrik, 69.)

A 37. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Tottenham – Brentford 1-3
Bournemouth – Manchester United 0-1
Liverpool – Aston Villa 1-1
Nottingham – Arsenal 1-0

Vasárnap:
West Ham – Leeds United 3-1
Brighton – Southampton 3-1
Manchester – Chelsea 1-0

Hétfő:
21:00 Newcastle United – Leicester City (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: