Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin sikeredző is jelölt lehet a Napoli kispadjára – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a legutóbbi mérkőzés után az olasz bajnokságot (Serie A) megnyerő Napoli edzője a távozásáról nyilatkozott…

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

Miután az elmúlt napokban számtalan edző nevét bedobták a nemzetközi sajtóban, akik átvehetnék a következő szezontól Luciano Spalletti helyét a Napoli kispadján, Gianluca Di Marzio megnevezte a jelenleg munka nélküli Marcelo Gallardót is lehetséges opcióként.

A 47 éves szakember 2014 és 2022 között 14 trófeát nyert a River edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet a 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát.

A klub egykori kiváló játékosának irányításával a “milliomosok” 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

A Rivertől való tavaly év végi távozása óta Gallardo feladat nélkül áll, egyelőre nem kapott olyan megkeresést, ami különösebben felkeltette volna az érdeklődését. Nem kizárt, hogy a Serie A regnáló bajnoka ilyen lehetőség lenne, amennyiben a jövőben valóban meg fogják őt keresni.

Ugyanakkor az olasz lapok Spalletti lehetséges utódjaként többek között Vincenzo ItalianótRoberto De Zerbit, Thiago Mottát és még Antonio Contét is emlegetik a nápolyi kispadon.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!