Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli edzője kimondta, nincs tovább

A Napoli 3-1-re legyőzte az Intert az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt hétvégi fordulójában, majd a friss bajnok edzője megerősítette a közelmúltbeli híreszteléseket…

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Az elmúlt héten az olasz sajtóban olyan híresztelések jelentek meg, hogy a friss bajnok Napoli vezetőedzője, Luciano Spalletti elhagyja az együttest Aurelio De Laurentiis klubtulajdonossal való megromlott viszonya miatt. Mindezt a szakember az Inter legyőzése utáni sajtótájékoztatón gyakorlatilag megerősítette:

“Ez már eldőlt, az ember pedig nem gondolja meg magát egyik napról a másikra. Ha reggeltől estig dolgozol, bizonyos dolgok megfordulnak a fejedben. Amikor nem vagy meggyőződve arról, hogy mindent meg tudsz adni a körülötted lévőknek, amit megérdemelnek, akkor érdemes átgondolni a helyzetet, hoznod egy döntést és kitartanod mellette. Szóval ez nem csak úgy a semmiből jött.”

A korábban az AS Romát és az Intert is vezető 64 éves szakember a második idényét töltötte a nápolyiaknál és vezetésével 33 év után lett újra bajnok a csapat.

A Football Italia kiemelte, hogy az edző két éve gyakorlatilag az edzőközpontban él, nem kért ugyanis nápolyi házat a klubtól, a családja pedig Toszkánában maradt.

Az olasz lapok Spalletti lehetséges utódjaként többek között Vincenzo Italianót, Roberto De Zerbit, Thiago Mottát és még Antonio Contét is emlegetik a nápolyi kispadon.