Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ismét pontokat hullajtott az AS Roma – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójának hétfői játéknapján két mérkőzést is rendeztek, ebből az egyik az AS Roma és a Salernitana közötti összecsapás volt.

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

A vendégek gyorsan megtréfálták a fővárosiakat, a 12. percben Lassana Coulibaly a felezővonalról indította egy remekbe szabott ívelt labdával Antonio Candrevát, a rutinos olasz középpályás pedig ugrásból külsővel gyönyörű gólt pöccint a kapuba (0-1). Az első játékrészben pedig mindössze egy érvénytelenített Ibanez találatot jegyezhettünk fel, így egygólos Salernitana vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben beindult a gólgyártás, a 47. percben Pellegrini lövését még Ochoa védeni tudta, de a kipattanóra Stephan El Shaarawy ért oda elsőként és kiegyenlít (1-1). A rómaiak öröme sokáig nem tarthatott, mert az 54. percben Piatek kapott egy jó labdát, azonban gyengén oldotta meg a helyzetet, viszont a lövését követően Smallingról lepattant a labda és pont Boulaye Dia elé, aki gyönyörűen sarokkal húzta be Rui Patrício mellett a hálóba a játékszert (1-2). A következő nagy lehetőségig a 83. percig kellett várni, akkor azonban egyenlíteni tud az AS Roma, egy szögletet követően alakult ki kavarodás a kapu előtt, a labda pedig lecsorgott, amire Nemanja Matic reagált a leggyorsabban és 7-8 méterről a kapuba lőtt (2-2). A hosszabbítás 2. percében Cristante megszerezhette volna csapata számára mind a 3 pontot, de Guillermo Ochoa hárítani tudta fejesét.

Az AS Roma így már 6. meccse nyeretlen az olasz bajnokságban, aminek következtében egyre inkább úgy fest, hogy lemaradnak az európai kupaszereplést érő helyekről, azonban ha megnyerik az Európa-liga finálét a Sevilla ellen, akkor indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

AS Roma – Salernitana 2-2 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: A. Colombo
Gólszerzők: El Shaarawy (47.), N. Matic (83.) ill. A. Candreva (12.), B. Dia (54.)

A mérkőzés videós összefoglalója:


A 36. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Sassuolo – Monza 1-2

Szombat:
Cremonese – Bologna 1-5
Atalanta – Hellas Verona 3-1
AC Milan – Sampdoria 5-1

Vasárnap:
Lecce – Spezia 0-0
Torino – Fiorentina 1-1
Napoli – Inter 3-1
Udinese – Lazio 0-1

Hétfő:
AS Roma – Salernitana 2-2
20:45 Empoli – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: