Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho viccnek tartja a Juventus büntetését

A Juventus 10 pontos büntetést kapott a fellebbviteli bizottságtól, így ismét hátrébb csúszott az olasz bajnokság (Serie A) tabelláján…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho edzői pályafutása során rendre ádáz csatáknak volt részese a Juventus ellen, a mostani helyzetben azonban a portugál mester is képes volt félretenni a szimpátiáját és a torinóiak pártját fogta a bonyolult történetben:

“Vicc, hogy ezt az ítéletet két fordulóval a bajnokság vége előtt kellett megtudnunk. Nekünk, mindenkinek, és a Juventusnak is. Nem volt könnyű dolguk, pontokat szereztek a pályán, amiket két meccsel a vége előtt elvettek tőlük.

Sajnálok mindenkit, Massimiliano Allegrit is és a hozzám hasonlóan profi kollégákat is, akiknek meg kell küzdeniük ezzel a helyzettel. Ez mindenkit érint. Úgy gondolom, hogy a döntés súlyosan veszélyeztette a bajnokság rendszerét.”

Mint ismeretes, a Juventustól január végén 15 pontot vontak le adminisztratív szabálytalanságok miatt, majd a csapat visszakapta a pontjait, hétfő este pedig újra 10 pontos büntetést szabtak ki rájuk. A történetnek azonban itt még nincs vége, a torinóiak fellebbezhetnek az ítélet ellen, így bizonyára csak nyáron tudjuk majd meg, hogy valójában hol végeztek a két forduló múlva záruló bajnokságban.