Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Nehéz feladatunk lesz Montenegró ellen”

A keddi napon kihirdették a magyar válogatott keretét a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az M4 Sporton osztotta meg várakozásait a közelgő Eb-selejtezők előtt:

“A júniusi időszakban eddig mindig jól teljesítettünk, bízom benne, hogy ez most is így lesz. A játékosok többsége tudja, hogy mit várunk el tőlük. Persze vannak apró részletek, amiken változtatnunk kell, különösen az első, Montenegró elleni meccsre. Mindig van fejlődési lehetőség, mi pedig mindig ezen dolgozunk. Egy jól sikerült mérkőzés után is azt keressük, hogy a jövőben miben tudnánk fejlődni, azon dolgozunk, hogy a későbbiekben mi az a plusz, ami majd a különbséget jelentheti a mi javunkra.”

“Különösen Montenegró ellen lesz nehéz feladatunk, természetesen a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. 2019 szeptemberében már játszottunk velük, ismerjük a pályát, a stadiont, a környezetet. Az a feladatunk, hogy a selejtezőcsoportból közvetlenül kiharcoljuk a kijutást a 2024-es Európa-bajnokságra. Montenegró ellen nagy lépést tehetünk efelé, de persze ez rájuk is igaz, így tökéletesen felkészültnek kell lennünk. Jelenleg jobb csapatunk van a montenegróinál, ezt nagyképűség nélkül mondhatom. Ezt viszont be is kell bizonyítanunk a pályán” – vélekedett a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott június 17-én Montenegróban játszik Eb-selejtező mérkőzést, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja a litvánokat.

A magyar válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor (Kecskemét)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (DVSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)