Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Portugáliában úgy tudják, a Barcában folytatja a válogatott középpályás! – sajtóhír

A minap még egy belga fiatal, Arthur Vermeeren kapcsán számoltunk be mi is arról, hogy a tehetséges középpályás Sergio Busquets hosszú távú helyettese lehet. Úgy tűnik azonban a Barca sokkal inkább a jelenben orvosolná Busquets pótlását.

A portugál sportsajtóban szinte biztosra veszik, hogy a Wolverhampton Wanderers együttesétől a katalán fővárosba szerződik majd Rubén Neves. Az A Bola című vezető sportlap szerint a 26 esztendős, 39-szeres válogatott játékos már szóban elkötelezte magát a Barcához, ráadásul a Wolves-nál is felkészültek már Neves távozására.

Az egyetlen még kérdéses pont az átigazolás összege lehet, hiszen Rubán Neves szerződése 2024 nyarán járna le Angliában, piaci értékét pedig 40 millió euróra taksálja jelenleg a mértékadó Transfermarkt.

Az A Bola beszámolója szerint a felek rövidesen megoldást találhatnak a szerződés anyagi részére – akár egy játékos-cserével is, így nem zárható ki, hogy akár napokon belül a spanyol és angol bajnoki idények végeztével megszülethet a hivatalos bejelentés.

Az A Bola megjegyzi azt is, hogy az FC Barcelona trénere, Xavi nem feltétlnül Rubén Neves leigazolását tervezgette még a tavasszal, ám figyelembe véve, hogy Neves megszerzése a ‘kedvezőbb kategóriába’ tartozik anyagilag a katalánok számára, már rábólintott az átigazolásra.