Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: “Erre a bajnoki címre mindenki örökké emlékezni fog!”

Mint ismert, drámai hajrá közepette az FC Bayern München sorozatban 11. Bundesliga-elsőségét is begyűjtötte, köszönhetően annak, hogy a bajorok a Köln elleni találkozó utolsó pillanataiban Jamal Musiala révén megnyerték a maguk találkozóját, míg a Borussia Dortmund hatalmas meglepetésre csupán egy pontot szerzett – azt is az utolsó másodpercekben – a Mainz ellen hazai pályán. A dortmundiak nézőpontját már ismerjük, mutatjuk mit gondolták a Bayernnél bajnoki ünneplés közepette.

“Micsoda végjáték! Elégedettek lehetünk, hogy az utolsó pillanatokban meg tudtuk nyerni a bajnoki címet. Minden elismerés megilleti Thomast (Tuchelt), az edzői stáb tagjait, a játékosokat és mindenkit, aki nélkül most nem ünnepelhetnénk. Kijár az elismerés Julian Nagelsmannak és a stábjának is, akiknek természetesen szintén megvan a maguk érdemük ebben a sikerben. Tizenegyedszer lettünk bajnokok zsinórban… Ezzel megint történelmet írtunk! Most kiélvezzük ezt a sikert, majd készülünk az új idényre, amely kapcsán természetesen számunkra is egyértelmű, hogy jobban kell telesítenünk a pályán!” – fogalmazott a bajorok elnöke, Herbert Hainer, akinek szavait Thomas Tuchel lényegében abban egészítette ki, hogy valóban drámai hajrá részesei voltak.

“Nagyszerűen kezdtük a találkozót, domináltunk és szereztünk egy szépségdíjas gólt is. Számos lehetőségünk megvolt arra, hogy tovább növeljük az előnyünket, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Hátul egyéni hiábkat vétettünk, a Köln egy ilyen után megbüntetett bennünket. Bevallom, a hajrához érve volt olyan érzésem, hogy nem fog sikerülni újra megszerezni a vezetést, így minden elúszhat… Szerencsére Jamal (Musiala) egy fantasztikus gólt szerzett, bizonyítva, hogy ő egy hihetetlen játékos! Köszönetet kell mondanom a játékosaimnak és a stábomnak!” – így Tuchel, akihez hasonlóan a rutinos Thomas Müller is kiemelte Jamal Musiala szerepét, majd sajátos humoros stílusában odabökött egyet a Bayern kritikusainak is.

“Hihetetlen, őrült meccs volt! Jamal (Musiala) fantasztikus volt, mindenki láthatta ma is, hogy micsoda minőséget képvisel ő! Szinte tökéletes játékossá érett! Tudjuk, hogy most Németországban mindenki arról beszél majd, hogy a Bayern nem érdemelte meg a bajnoki címet… Meg is tudom érteni ezeket a hangokat, hiszen a szezonunk második fele valóban kaotikusra sikerült. Azt hiszem erre a bajnoki címre vagy így, vagy úgy, de mindenki emlékezni fog! Nagyot alakítottunk!” – így Müller, aki mindegyik bajnoki elsőség részese volt, mi több 12-szer nyerte meg a Bundesligát eddigi karrierje során – Ehhez hasonlót egyetlen játékos sem mondhat el magáról a német futballban!