Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: bennmaradt az Everton, a Leeds és a Leicester csatlakozik a Southamptonhoz a másodosztályba – összefoglaló

Az angol bajnokság (Premier League) az utolsó fordulójához érkezett, ahol eldőlt, hogy a Southampton mellett ki lesz a két másik kieső. Az európai kupaindulók névsora már eldőlt, ahogy az első öt személye is, a 3. helyet kivéve, de végül ott sem történt változás. 

 (Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Elképesztő izgalmakat tartogatott az utolsó forduló abból a szempontból, hogy melyik lesz a másik két csapat, ami a következő szezont már a másodosztályban kezdi meg. Az Everton a Bournemouth-t fogadta, és mindenképpen nyernie kellett, ami össze is jött nekik Doucoure egyetlen góljával, bár a végén kellettek Pickford nagy védései is. A liverpooliak így végül a 17. helyen végeztek, éppen megúszva a kiesést, míg a Bournemouth a 15. lett.

A Leeds hazai pályán nagyon csúnyán, 4-1-re kikapott a Tottenhamtől, így esélye se maradt a bennmaradásra, így a 19. hellyel búcsúzik az első osztálytól. Kane duplázott, így 30 góllal, a góllövőlista második helyén zárta a szezont, míg a Spurs csak a 8. lett egy hullámvölgyekkel teli szezont követően.

A Leicester sorsa a saját kezében volt, nyernie kellett és nyerni is tudott a West Ham ellen, ez azonban semmit nem ért, mivel az Evertonnak ki kellett kapnia ahhoz, hogy bennmaradjanak, ez pedig nem így történt. A Leicester így a 18. hellyel búcsúziik, míg a West Ham egy nem túl jól sikerült szezon után a 14. lett.

A már bajnok Manchester City meglepetésre kikapott a Brentfordtól, ami így  a 9. helyen végzett. Az Arsenal nagyarányú, 5-0-ás győzelmet szerzett a Wolves ellen, ám a második helyét nem is kockáztatta semmi. A Wolves is maradt a 13. helyen a verség ellenére. A Manchester United hátrányból fordított, mivel a Fulham szerzett vezetést, de végül Sancho és Fernandes góljával nyerni tudtak a Vörös Ördögök, ami így bebiztosította a harmadik helyét, míg a Fulham a 10. lett. A Newcastle a Chelsea otthonába látogatott, és 1-1-es döntetlent játszottak. Eddie Howe csapatának már biztos volt a BL, de ezzel az eredménnyel a 4. helyen végeztek, míg az egész szezonban elég rosszul teljesítő Chelsea végül 12. helyet szerezte meg.

A Liverpool a rossz szezonkezdet után a végére összeszedte magát valamennyire, és végül az 5. helyen végzett. Az utolsó mérkőzésen a már kiesett Southampton otthonában nyolcgólos döntetlent játszottak. A Brighton 6. helye is biztos volt, semmi nem veszélyeztette, még az ellenfele, a 7. helyen álló Aston Villa sem, ami végül legyőzte a Sirályokat az utolsó mérkőzésen. A Crystal Palace és a Nottingham Forest is egy döntetlent játszott, előbbi a 11. helyen, míg utóbbi egy jó szezonhajrával pedig a 16. helyen végzett.

Everton – Bournemouth 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Doucoure (57.) ill. –

Leeds – Tottenham 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Harrison (67.) ill. Kane (2. 69.), Pedro Porro (47.), Lucas Moura (90+5.)

Leicester – West Ham 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Barnes (34.), Faes (62.) ill. Fornals (79.)

Arsenal – Wolves 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Xhaka (11. 14.), Saka (27.), Jesus (58.), Kiwior (78.) ill. –

Brentford – Manchester City 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Pinnock (86.) ill. –

Manchester United – Fulham 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Sancho (39.), Fernandes (55.) ill. Tete (19.)

Aston Villa – Brighton 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Douglas Luiz (8.), Watkins (26.) ill. Undav (38.)

Southampton – Liverpool 4-4 (2-2)
Gólszerzők: Ward-Prowse (19.), Suleman (28. 48.), Armstrong (64.) ill. Diogo Jota (10. 73.), Firmino (14.), Gakpo (72.)

Chelsea – Newcastle 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Trippier (27. – öngól) ill. Gordon (9.)

Crystal Palace – Nottingham Forest 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Hughes (66.) ill. Awoniyi (31.)

A Premier League 2022/23-as tabellája: