Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros megadta a lehetőséget a fiataloknak az utolsó fordulóban

A bajnok Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett a Mezőkövesd ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2022-2023-as idényének zárófordulójában…

 

A biztos bajnokként pályára lépő Ferencváros a szezonbeli utolsó meccsén meglehetősen tartalékos összeállításban lépett pályára, több fiatal játékos is lehetőséghez jutott. Az elmúlt időszakban gyakran szerephez jutó ifj. Lisztes Krisztián mellett Tóth Alex és Kaján Norbert is játszott a szezonzárón.

“Palásthy Norbert vezetésével remek munka zajlik az utánpótlásunkban, én is folyamatosan követem a csapatok és a játékosok eredményeit, fejlődését. Rendkívül szoros így a felnőtt csapat és az utánpótlás együttesek között a kapcsolat. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov szintén mindig a legfrissebb információkkal rendelkezik a fiatalokról, így teljes képet kap arról, hogy mely játékosnak lenne lehetősége a felnőttek között edzeni, ahonnan akár a meccskeretbe is bekerülhet. Nagyon örülünk, hogy ebben a szezonban is számos fiatal tehetségünk is bemutatkozhatott az NB I-ben. Lisztes Krisztián és a többi fiatal játékos példája is önmagáért beszél.” – említette Hajnal Tamás sportigazgató a Fradi.hu-nak.

“Ki kell emelnem a Soroksárral való együttműködésünket is, amelyet ha megnézünk, látható, hogy mennyire gyümölcsöző. Hétről hétre bizonyítjuk, hogy jó úton járunk, hiszen egyre több utánpótláskorú futballistánk kap lehetőséget edzésen a felnőttek között” – tette hozzá.

“Folyamatosan keressük a Fradiban azokat a saját nevelésű, tehetséges játékosokat, akik sikerre éhesek, motiváltak, imádják a futballt, hiszen akár belőlük lehetnek a jövő kiemelkedő labdarúgói és a felnőtt csapat meghatározó tagjai. Akik idén pályára léptek, vagy egyáltalán csak a keret tagjai is voltak, remek példái annak, hogy igenis az ajtó minden fiatal előtt nyitva áll!” – nyilatkozott a sportvezető.

A csapat vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov ismertette a további programot:

“Vasárnap két csapat volt a pályán, mindkettő szeretett volna győzni. Jó lehetőségeink voltak, amelyekkel nem tudtunk élni, az ellenfél viszont kihasználta a maga helyzetét. Fontos volt, hogy több fiatalt is ki tudtunk próbálni. Ki kell elemeznünk a mérkőzést, több információra lesz szükségünk ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, kik azok, akik a továbbiakban is tudják segíteni a csapatot – kezdte a tréner. – Nagyon fontos az, hogy vasárnap együtt ünnepelhessünk a Fradi-szurkolókkal, akiknek innen is szeretnék gratulálni, hiszen maximálisan mögöttünk álltak a szezon során. Bár vereséggel zártunk, egy olyan idény ért véget, ahol sikerült UEL-nyolcaddöntőbe jutni, és megvédeni a bajnoki címünket. Június 13-14-én lesznek az orvosi vizsgálatok, 15-én kezdődik a felkészülés. A válogatott játékosokra ennek első szakaszában nem számíthatok, de ezzel kalkulálnunk kell.”

A Ferencváros sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és nyáron a BL-selejtezőkben léphet pályára.