Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Kylian Mbappé eloszlatta a jövőjével kapcsolatos pletykákat

A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappét választott az év játékosának Franciaországban, a díj átvételét követően pedig a jövőjéről is beszélt.

 (Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé visszaszorította a jövőjével kapcsolatos spekulációkat azzal, hogy kijelentette, “nagyon boldog” a párizsi klubnál, és hogy a következő szezonban is a “csapatnál marad”.

A 23 éves Mbappét vasárnap, a PSG bajnoki győzelmét követően az év játékosának választották a Hivatásos Labdarúgók Nemzeti Szövetségének (UNFP) díjátadóján. A francia válogatott játékost a jövőjéről kérdezték a ceremónián, és azt válaszolta:

“Nyugodt vagyok és nagyon boldog. Itt vagyok a csapatnál és a lehető legtöbbet hozom ki belőle. Én vagyok a legjobb játékos (szerk.: a díjra utalva). Ez a legfontosabb dolog. Szerződésem van. Jövőre is itt leszek, nagyon boldog vagyok.”

Mbappé tavaly nyáron a Real Madrid célpontja volt, sőt, személyesen is megegyezett a spanyol klubbal, mielőtt aztán új szerződést kötött a PSG-vel. A 2018-as világbajnokság győztese a következő szezon végéig szóló szerződésben állapodott meg, egy – csak általa aktiválható – 2025 júniusáig szóló hosszabbítási opcióval. A madridiak érdeklődése azonban nem szűnt meg. A spanyol csapat továbbra is szívesen szerződtetné Mbappét 2024 nyarán, amikor potenciálisan ingyen igazolható lesz.

Áprilisban Mbappé a közösségi médiában fejezte ki elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy a PSG 2023/24-es szezonra készült promóciós videójában felhasználták a képét.

Egy mérkőzéssel a szezon vége előtt Mbappe 28 góllal a Ligue 1 góllövőlistájának élén áll. Emellett öt asszisztot is jegyzett, és az UNFP mostani díjával rekordot jelentő negyedik alkalommal lett az év játékosa.

“Ez a rekord nagy öröm számomra. Mindig is nyerni akartam, hogy bekerüljön a nevem a hazám bajnokságának történetébe. Minden ambícióm ellenére nem gondoltam volna, hogy ennyit és ilyen gyorsan nyerek. Ez hatalmas öröm számomra.”

A díjátadón Mbappe tisztelgett csapattársa, Sergio Rico előtt is, aki egy spanyolországi balesetet követően kórházban van.

Mbappé csapattársát, Lionel Messit is jelölték az év legjobb játékosának járó díjra, ő azonban nem volt jelen az ünnepségen. A PSG hátvédje, Nuno Mendes az év fiatal játékosa díjat is elnyerte, míg a Lens edzője, Franck Haise az év menedzsere lett. Az év kapusa a Nottingham Forest korábbi kapusa, a most a Lensben játszó Brice Samba lett.