Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bellinghamet választották a szezon játékosának a Bundesligában

Kihirdették a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2022/23-as szezonjának legjobb játékosát. 

 (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A Borussia Dortmund középpályását, Jude Bellinghamet választották a Bundesliga szezon legjobb játékosának. Az angol válogatott lenyűgöző teljesítményt nyújtott, hiszen 42 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott minden sorozatof figyelembe véve.

A Dortmund épp csak egy hajszállal maradt le a bajnoki címről, mivel az utolsó játéknapon elért döntetlennel a Bayern München megelőzte őket, és így sikerült címet védenie a bajoroknak.

A bajnokság legmagasabb egyéni elismerésének átvételekor Bellingham dicsérettel illette csapattársait.

“Minden évben vagy félévben, amióta a klubnál játszom, nőtt a felelősségem a csapatban. Továbbra is mindenhol ott kell lennem a pályán, és mindent meg kell tennem, hogy előre és hátrafelé is hozzájáruljak a játékhoz, és megpróbáljam irányítani a meccseket, megpróbáljam uralni a középpályát. A csapattársaim, az edzők és a stáb segítettek a fejlődésemben. Tehetséges srácként érkeztem a klubhoz, de olyan elemeket tettem hozzá a játékomhoz, amelyek egy következő szintre emelték azt, és azt hiszem, ez elsősorban nekik köszönhető. Én tettem bele a munkát, de ők azok, akik olyan környezetbe helyeztek, hogy ez megtörténjen. Ők egyfajta vezető szerepet is adtak a játékomhoz. Azt akarom, hogy a csapattársaim lássák, hogy mindig mindent megteszek azért, hogy győzzünk. Ha viszont elveszítünk egy meccset, én vagyok a legrosszabb.”

Bellingham 2020 nyarán csatlakozott a klubhoz a Birmingham Citytől, egy hónappal azután, hogy aláírta első profi szerződését. Azóta a német klub egyik legfontosabb játékosává vált, 132 alkalommal lépett pályára, 24 gólt szerzett, 25 asszisztot adott és többször volt csapatkapitány ebben a szezonban.

A 19 éves játékost a nyáron már kapcsolatba hozták egy esetleges távozással, a Real Madrid pedig a legesélyesebb a játékos leigazolására. Sebastien Kehl sportigazgató azonban a múlt héten azt nyilatkozta, hogy a Dortmund még nem kaptak ajánlatot egyetlen klubtól se érte.