Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Busquets elárulta, nem Európában folytatja pályafutását

Ahogy arról beszámoltunk, Sergio Busquets év után a szezon végén elhagyja a Barcelonát. A spanyol középpályás most azt is elárulta, hogy hol képzeli el a jövőjét. 

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

Sergio Busquets elárulta, hogy nem fog más európai klubban játszani, ha a nyáron elhagyja a Barcelonát, mivel nem akar szembekerülni a gyerekkori csapatával. A 34 éves középpályás a szezon végén távozik a Barcelonától, miután egész profi pályafutását a Camp Nouban játszotta végig.

Busquets ismét beszélt arról a lehetőségről, hogy az Egyesült Államokban játszana, miközben kizárta, hogy egy másik európai csapatban játsszon.

A Catalunya rádiónak nyilatkozva Busquets így nyilatkozott a jövőjéről:

“Nem akarok még túl sok évet játszani. Az igaz, hogy az Egyesült Államokban való élet nekem és a feleségemnek is nagyon tetszik, de a végén meg kell becsülnünk mindent, ami az asztalra kerül. Elemeznünk kell a klub sportprojektjét, az ajánlat gazdasági oldalát, az életminőséget… és ebből kiindulva hozzuk meg a legjobb döntést, amit családként tudunk.”

Arra a kérdésre, hogy a Barcelonával szembe tudna-e nézni, Busquets azt mondta:

“A pályafutásom következő fejezete Európától távol lesz. Az én koromban és a barcelonai karrierem miatt úgy gondolom, hogy erre nincs szükség, és nem vagyok benne biztos, hogy bármilyen fontos mérkőzés vagy trófea miatt fel tudnám venni a versenyt a Barcelonával.”.

Busquets vasárnap lépett utoljára pályára a Barcelonában, amikor a La Liga-bajnok 3-0-ra legyőzte a Mallorcát a szezon utolsó hazai mérkőzésén.

A Barcelona bajnoki küzdelme a hétvégén a Celta Vigónál ér véget, de Xavi elmondta, hogy Busquets és Jordi Alba, aki szintén távozik a klubtól, a Mallorca elleni búcsúmeccsük után hamarosan szabadságra mehet.

Busquets 722 mérkőzéssel, 9La Liga- és 3 Bajnokok Ligája-címmel a trófeaszekrényében hagyja el a katalán klubot.