Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “Nem megyek sehova, csak a Ferencvárosra koncentrálok”

A Ferencváros az előző szezonban zsinórban ötödször is megnyerte a magyar bajnokságot és hosszú idő után az első magyar csapatként bejutott egy nemzetközi sorozat tavaszi folytatásába…

(Photo by Marton Monus/picture alliance via Getty Images)

A Ferencváros orosz vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a sportsdaily.ru oldalnak foglalta össze az elmúlt idény tapasztalatait:

“Ősszel meccsről meccsre gondolkoztunk, az ellenfelek nagyon erősek voltak. A Monaco ellen csak négy hátvédünk volt egészséges, nekik végig pályán kellett lenniük. Májusban is hasonló volt a helyzet, amikor a Kisvárda otthonában léptünk pályára.”

“Büszke vagyok arra, hogy minőségi játékosok maradtak a csapatnál. Nem csupán Tokmacot sikerült megtartanunk, hanem Samy Mmaeet is, akit a Besiktas szeretett volna szerződtetni. Nem tudta, váltania kell-e klubot ahhoz, hogy bekerüljön Marokkó világbajnoki keretébe. Végül a maradás mellett döntött, aminek a klub is nagyon örült. Samy és a testvére, Ryan is remekül futballozott az Európa-ligában, így lesújtotta őket, hogy kimaradtak a marokkói csapatból” – tette hozzá.

Ami Laidounit illeti, egyszerűen muszáj volt eladni. Ha egy játékost mind az öt topligából ajánlatokkal bombáznak, akkor nem lehet marasztalni. Aissával egyébként megmaradt a jó viszony, a bajnoki címünkhöz gratulált Berlinből” – mondta az Union Berlinhez távozó középpályásról.

“Sajnálatos, hogy súlyosan megsérült a télen, ez a középpályásjátékunkon meg is látszott. Már régóta ismerem Besicet, 2014-ben a Dinamo Moszkvához is csábítani akartam, erről azonban ő sokáig nem is tudott. Végül az Evertonhoz került a brazíliai világbajnokság után” – vélekedett Muhamed Besicről.

“Azt hiszem, még erősebbnek kell lennünk a következő idényben. Jól szerepeltünk az Európa-ligában, de most ki kell találnunk, hogyan jussunk el a következő szintre. Nem nagy ugrásról beszélek, hanem egy lépésről. Nem hiszem, hogy ehhez milliárdokra van szükségünk. A védőinknek fel kell épülniük, s akkor még jobbak lehetünk. A legjobb tizenhat között egy nagyon erős Leverkusen ellen játszottunk. Sajnáltuk, hogy nem mutathattuk meg igazán, mire is vagyunk képesek, a körülmények nem voltak ideálisak számunkra” – fűzte hozzá a jövőbeli célokról.

Csercseszov a jövőjével kapcsolatos találgatásokra is választ adott:  “Ezek csak pletykák. Magyarországon élek, nem megyek sehova, a Ferencvárosra koncentrálok. Az a küldetésem, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába.”