Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Christophe Galtier: “Messinek ez lesz az utolsó meccse a PSG mezében!”

Christophe Galtier, a francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain együttesének menedzsere legutóbbi sajtótájékoztatóján elismerte, hogy Lionel Messi az idény végén távozik a csapattól.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Hosszú ideje sejthető volt, hogy Lionel Messi nem fogja meghosszabbítani az idény végén lejáró szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, így szabadügynökként távozni fog a párizsi sztáralakulattól. Ennek első hivatalos megerősítése a mai napon született meg, amikor a PSG menedzsere, Christophe Galtier a sajtótájékoztatóján elismerte, hogy Messi a hétvégén utolsó alkalommal fogja magára ölteni a csapat mezét:

Az a megtiszteltetés ért, hogy minden idők legjobb játékosát edzhettem. Ez lesz Messi utolsó mérkőzése a Parc des Princes-ben. Remélem a szurkolók a lehető legjobb fogadtatásban részesítik majd, hiszen fontos része volt a csapatnak, és mindig elérhető volt, így nem gondolom, hogy az őt ért kritikák jogosak lennének.

Lionel Messi két évvel ezelőtt írt alá a PSG együtteséhez, ahol nem sikerült túl jól az első szezonja, de összességében így is 74 mérkőzésen eljutott 32 gólig és 35 gólpasszig. Az még nagy kérdés viszont, hogy hol folytatja a pályafutását a hétszeres aranylabdás klasszis, hiszen jelenleg a sajtóban 3 lehetséges állomás szerepel: egyrészt a szaúdi Al-Hilal is nagy erőkkel csábítja őt, valamint az MLS-ben szereplő Inter Miami gárdáját is emlegetik vele kapcsolatban, ahogyan a Barcelonába való visszatérése is örök témát szolgáltat a sajtó számára.

A PSG szombat este 21 órakor zárja az idényt, ahol a Clermont együttesét látják vendégül.