Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vége! A MOL nem támogatja tovább a Fehérvárt

A MOL sajtóközleményben tudatta, hogy nem hosszabbítja meg a Fehérvár FC csapatávaló való szponzori együttműködését…

A Nemzeti Sport pénteken számolt be róla, hogy hogy a MOL-csoport közleményben tudatta, hogy nem hosszabbítja meg lejáró szponzori szerződését az NB I-ben szereplő Fehérvár csapatával, hanem kiszáll a fehérvári klub további támogatásából.

A MOL társaság 2010 óta volt a csapat főszponzora, 2018-tól pedig névadója az együttesnek.

A MOL a nemzeti bajnokság színvonalának javulása, illetve a magyar labdarúgásban körvonalazódó szervezeti változások miatt döntött úgy, hogy 2010-től szponzorként lép be a magyar labdarúgó-bajnokságba. Az együttműködés nyomán a székesfehérvári klub a nemzeti bajnokság meghatározó csapatává vált és tisztességgel helytállt az európai kupaporondon is.

A futballklub ez idő alatt három bajnoki címet szerzett (2011, 2015, 2018), elhódította a Magyar Kupát (2019) kétszer lett Szuperkupa győztes (2011, 2012) és két alkalommal bejutott az Európa liga csoportkörébe (2012, 2018). Mindemellett a klub több játékost adott a válogatottnak.

“Köszönjük az elmúlt tizenhárom évet! A magyar sport meghatározó támogatójaként kiemelkedően sikeres volt az együttműködésünk. A Fehérvár FC tulajdonosával elindított közös munka célja az volt, hogy itthon is létrehozzunk egy professzionális labdarúgó klubot, ahol tiszták a folyamatok, hosszú távon biztosítottak a feltételek és üzleti alapokon nyugszik a működés. Bízunk abban, hogy ez a váltás, az új impulzusok jó hatással lesznek az egyesületre, a városra és újra a sikeres pályára terelik a csapatot. Köszönjük a klub valamennyi játékosának, szakemberének és vezetőjének a közös munkát és az elmúlt éveket. 2010-óta a magyar labdarúgás nemzetközi mércével is nagyot lépett előre, és minden magyar büszke lehet az eredményekre” – fogalmazott Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója a szervezet által küldött sajtóközleményben.

A MOL évek óta támogatója a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, a magyar válogatottnak és 2020 óta névadó szponzora a Magyar Kupának. Emellett részt vesz többek közt olyan határontúli egyesületek támogatásában is, mint a csallóközi DAC, a vajdasági Topolyai FC, valamint a székelyföldi Sepsi OSK.