Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbúcsúzott a Juventus rutinos játékosa

A Juventus távozással hírbe hozott labdarúgója a keddi napon tiszta vízet öntött a pohárba, és megerősítette, hogy valóban klubot vált…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Juventusszal tavaly nyáron egyéves szerződést kötő Ángel Di María az Instagram-oldalán elbúcsúzott a torinói egyesülettől és megerősítette, hogy a következő szezontól máshol folytatja pályafutását.

A 35 éves világbajnok szélső tavaly nyáron egyéves szerződést kötött a torinóiakkal, ám a szezon első felében sorozatos sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott, később viszont fontos találatokkal vétette észre magát, 39 tétmérkőzésen nyolc gólt szerzett.

Di María korábbi európai kalandozásai során ezt megelőzően a Benfica (2007-2010), a Real Madrid (2010-2014), a Manchester United (2014-2015) és a Paris Saint-Germain (2015-2022) csapatait erősítete. A korábbi hírek szerint azért írt alá egyéves szerződést a Juventusszal, mert mielőbb vissza szeretne térni hazájába nevelőcsapatához, a Rosário Centralhoz, ám a jelek szerint ennek még nem idén nyáron jött el az ideje.

Di María az évek során a válogatott finálék koronázatlan specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban és a tavalyi vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

Jövőjét illetően a közelmúltban több találgatás is megjelent, a hírek szerint a Benfica és a Barcelona is szívesen látná soraiban.