Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Rossi állítja, Montenegró ellen nem könnyű futballozni

A magyar válogatott szombaton Montenegró vendégeként vívja meg soron következő Európa-bajnoki selejtezőjét…

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Montenegró elleni Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít, de csapata győzni szeretne idegenben:

“Egy meccsen semmit nem jelent, hogy előrébb állunk a világranglistán. Ezt mi is megmutattuk például Németország és Anglia ellen. Éppen ezért nagyon alázatosnak kell lennünk, ráadásul olyan kiváló játékosai vannak az ellenfélnek, mint Stevan Jovetic vagy éppen Stefan Savic.”

Az 58 éves olasz szakember a kezdőcsapatot firtató kérdéseket elhárította, csak annyit mondott, hogy a keretből mindenki egészséges és bevethető, illetve megjegyezte, nem csak a kezdő tizenegy fontos, mert irányítása alatt nagyon sokszor éppen a cserék tudták eldönteni a mérkőzést.

“A montenegrói válogatott tapasztaltabb és fizikálisan nagyon erős játékosokból áll. Nem könnyű ellene futballozni, de a lehető legjobban felkészültünk. Azért jöttünk, hogy megpróbáljunk nyerni” – mondta az ellenfélről.

Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union légiósa, Gazdag Dániel vegyes emlékeket őriz Montenegróról, mivel négy éve éppen Podgoricában mutatkozott be a nemzeti együttesben, ami nagy büszkeséggel tölti el, azonban az eredmény miatt maradt benne hiányérzet a debütálásával kapcsolatban. Reményei szerint “második nekifutásra sikerül győzni”.

“Kompakt csapat, amely jól védekezik, de ez ránk is jellemző. Talán támadásban mi jobbak vagyunk. A világranglista szerint mi vagyunk az esélyesek, de ezzel nem lehet meccset nyerni, minden egyes alkalommal ki kell menni a pályára és ott kell győzni” – hasonlította össze a csapatokat Gazdag.

A magyar válogatott szombaton 18  órától Montenegróban játszik Eb-selejtező mérkőzést, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja a litvánokat.