Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli egyik legfontosabb láncszeme a Bayern Münchenben folytatja – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint megszületett a megállapodás arról, hogy az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt idényének legjobb védője a német rekordbajnok Bayern München szerződik…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Calciomercato információi szerint a Bayern München kifizeti a Napolinak az olasz bajnoki címvédő dél-koreai hátvédje, Kim Min Jae szerződésében rögzített 60 millió eurós kivásárlási és megszerzi a hátvéd játékjogát.

A 26 éves dél-koreai középhátvéd a 2021-2022-es idényben került Európába, amikor Szalai Attila védőtársa volt a Fenerbahcében és kiváló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Az isztambuliak színeiben 40 tétmérkőzésen lépett pályára. Tavaly nyáron a Napoli 18 millió eurót fizetett érte, most pedig ezen összeg háromszorosáért értékesítik egy év elteltével.

Kim a magunk mögött hagyott idényben a bajnoki címet szerző nápolyiak oszlopos tagja volt, 35 bajnoki meccsen és összesen 45 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben. Az elmúlt szezon végeztével a Serie A-ban az év legjobb hátvédjének jó elismeréssel jutalmazták őt.

Olasz sajtóbeszámolók szerint Kim két napon belül áteshet a szerződtetése előtt szükséges orvosi vizsgálatokon a bajoroknál, melyet követően a klub hivatalosan is bejelenti az érkezését.