Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lazióban folytatja az argentin gólfelelős – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az olasz bajnoki ezüstérmes Lazio megszerzi az elmúlt idényben a La Ligába is berobbanó argentin támadót…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

César Luis Merlo beszámolói szerint a Lazio megegyezett a New York City FC-vel abban, hogy 15 millió euróért és további bónuszokért cserébe megvásárolja Valentín Castellanos játékjogát. Az argentin csatár az elmúlt idény a spanyol élvonalbeli Girona alkalmazásában töltötte a City Groupon belül.

A 24 éves argentin támadó élete első európai szezonjában 35 mérkőzésen 13 gólt szerzett a katalán csapat színeiben, miközben április végén mesternégyest jegyzett a Real Madrid elleni találkozón. Európába kerülése előtt Taty 2018 és 2022 között a 109 mérkőzésen 50 gólt szerzett MLS-ben.

A tengerentúlon a 2021-es szezonban a bajnokság aranycipőse lett 19 találatával, miközben csapatát egészen az MLS Cup megnyeréséig segítette. A 2022-es idényben 17 pályára lépés alatt 13-szor volt eredményes a Gironához kerülését megelőzően.

Castellanos annak idején az Independiente Rivadavia csapatában nevelkedett gyermekkorában, de fiatalon Chilébe került, majd Uruguayban a Montevideo City Torque futballistája lett, és onnan került az MLS-be.

A hírek szerint a római csapat 2028-ig szóló megállapodást fog kötni új érkezőjével.