Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új kapusát a Manchester United – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták André Onanát. 

 (Photo by Francesco Scaccianoce – Inter/Inter via Getty Images)

A Manchester United megerősítette, hogy az Inter kapusa, André Onana az angol klubban folytatja pályafutását. A Vörös Ördögök 52,5 millió eurót fizetnek az olaszoknak, plusz 4 millió eurót bónuszokban. A kameruni hálóőr ötéves szerződést írt alá a Uniteddel, további egy évre szóló opcióval.

Az Onana fizetéséről szóló tárgyalások szombaton lettek eredményesek, és másnap le is zárultak. A United aztán hétfő este megállapodott az Interrel a végleges átigazolási díjról, beleértve a bónuszokat és a fizetési feltételeket is. A 27 éves játékos már ma este csatlakozik Erik ten Hag csapatának többi tagjához, akik az Egyesült Államokban tartózkodnak, miután Edinburgh-ban a Lyon ellen játszottak felkészülési mérkőzést.

Onana nagyon vágyott az Old Traffordra, ahol az Ajaxban eltöltött közös időszakuk után ismét együtt dolgozhat Ten Haggal.

“A Manchester Unitednek nagy múltja van a hihetetlen kapusok terén, és most mindent megteszek azért, hogy a következő években megteremtsem a saját örökségemet. Izgatottan várom a lehetőséget, hogy újra együtt dolgozhassak Erik ten Haggal, és alig várom, hogy kivegyem a részem abból, amiről tudom, hogy elszántan dolgozik. A Manchester Unitedhez csatlakozni hihetetlen megtiszteltetés, és egész életemben keményen dolgoztam, hogy eljussak idáig, sok akadályt leküzdve az utam során. Ez egy új utazás kezdete számomra, új csapattársakkal és új ambíciókkal, amelyekért harcolhatok.”

– nyilatkozta Onana, miután megerősítették az átigazolást.

A United azután döntött a kameruni kapus szerződtetéséről, miután David de Gea 12 év után távozott a klubtól.