Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott tehetséget igazolt a brazil csapat – HIVATALOS

Vítor Roque Barcelonához való eladása után a brazil Athletico Paranaense egy tehetséges irányítóval erősítette meg a keretét…

(Photo by Hernan Cortez/Getty Images)

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Athletico Paranaense megszerezte az argentin Belgrano tehetséges irányítója, Bruno Zapelli játékjogát, akivel öt és fél évre szóló szerződést kötöttek.

A 21 éves sokoldalú középpályás az elmúlt években a másodosztályban, idén pedig már az élvonalban volt a “kalózok” alapembere. Zapelli mindent egybevetve 94 tétmeccsen lépett pályára a córdobaiak színeiben, ezalatt öt gól és 11 előkészítés fűződött a nevéhez. A Liga Profesional 2023-as kiírásában 24 meccsen egy találatot és három gólpasszt jegyzett, távozásáig csapata meghatározó játékosa, az argentin bajnokság egyik legnagyobb ígérete volt.

Zapelli olasz származása révén a közelmúltban debütált az olasz U21-es válogatottban, egyelőre felnőtt szinten még nem választotta ki, hogy melyik országot szándékozik képviselni.

Az új igazolása a tízes mezt kapta meg a tavalyi Libertadores-kupa-döntős Furacaónál.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!