Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG közölte a feltételeit Mbappéval

A francia sajtóban nyilvánosságra került a Paris Saint-Germain által a csapat elvágyódó klasszisának küldött levele…

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Corbis via Getty Images)

A francia RMC Sport a minap nyilvánosságra hozta a Paris Saint-Germain által Kylian Mbappénak küldött levelét, melyben megoldást akarnak találni a kialakult helyzetre.

„Először is fontos emlékeztetnünk arra, hogy a 2022 tavaszán folytatott beszélgetéseink alapvető megközelítése az volt, hogy a Paris Saint-Germain játékosa maradsz. Egy olyan család része, amely annyi éven át a lehetetlent is megtette a karriered érdekében. Ezek a beszélgetések lehetővé tették számunkra, hogy miután megegyeztünk veled, pozitívan reagáljunk egy átigazolási kérelemre.”

“A PSG szeretne emlékeztetni arra, figyelembe véve a futball világába történő befektetéseit, Mbappé jövője két irányt vehet. Vagy ezen a nyáron eligazol, vagy meghosszabbítja a 2024. június 30-án lejáró szerződését, ahogy ezt magunk között egyeztettük is. Minden hozzád hasonlóan nagyszerű játékos ennek megfelelően hagyta el a klubját, maradandó örökséget hagyva maga után és egyben segítve a klubját, amely segített neked és amely támogatta a családodat tinédzserkorod óta.”

A francia bajnoki címvédő klub leírja, hogy Mbappé szerződéshosszabbításakor mindent megadtak neki, amit csak akart. A klub úgy véli, hogy nem az őszinteség jele, hogy a játékos a 2023-as nyári átigazolási időszak elején levélben jelezte, hogy nem kíván élni opciójával.

Emlékezhetünk rá, hogy Mbappé tavaly nyáron hosszas huzavona végén hosszabbította meg a szerződését a francia klubnál, miután sokáig flörtölt a Real Madriddal, végül 2+1 éves megállapodást kötött akkor a PSG-vel, melyből a plusz egy évet nem szeretné érvényesíteni. Mbappé aktuális szerződése tehát jövő nyáron lejár, így még idén nyáron el kéne adnia őt a csapatnak, ellenkező esetben ingyen távozhat – amennyiben valóban nem újítja meg a szerződését.

A 24 éves világbajnok klasszis 2017 óta erősíti a PSG-t, ez idő alatt Mbappé 260 tétmérkőzésen 212 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A párizsi klub mielőbb szeretne döntésre jutni Mbappé jövőjét illetően, hiszen ingyen nem akarják elengedni őt jövő nyáron, így szerződést hosszabbítanának vele, vagy még idén nyáron eladnák őt.

“Nagyon fontos, hogy sürgősen tudjunk találkozni azért, hogy megtaláljuk a minden fél számára legjobb megoldást, vagyis vagy egy szerződéshosszabbítást a 2024–2025-ös idényre, vagy egy átigazolást ebben az átigazolási szezonban. Kizárólag ez a két irány nyújthat megoldást arra, hogy elkerüljük a klub teljes megbénítását, amelyhez a te korábbi lépéseid vezetnének” – zárul a PSG levele.