Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fővárosi csapatban játszhat a veterán argentin támadó – HIVATALOS

Az egykor River Plate-et és a Boca Juniorst is megjáró rutinos argentin támadó két év után ismét csapatváltásra adta a fejét…

(Photo by Gaspafotos/MB Media/Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Vélez Sarsfieldtől való távozása után Lucas Pratto a továbbiakban a Defensa y Justicia játékosa lesz, miután egyéves szerződést kötött új állomáshelyével.

Az egykori Boca-nevelésű támadó korábban 2012 és 2014 között ugyancsak eltöltött már két évet a Fortín alkalmazásában. Pratto az elmúlt két év alatt 74 mérkőzésen kilenc gólt szerzett, a Liga Profesional 2023-as kiírásában mindössze három találat fűzőtött a nevéhez.

A 35 éves csatár emlékezetes éveket időszakot töltött el a River Plate alkalmazásában, ahol 2018 és 2021 között 108 mérkőzés alatt 26 alkalommal volt eredményes. Például a 2018-as Libertadores-kupa döntőjében az ősi rivális Boca Juniors ellen a párharc mindkét mérkőzésén szerzett egy-egy gólt.

Pratto több alkalommal kipróbálta magát Európában, játszott Norvégiában, az olasz Genoában, valamint a holland Feyenoordnál, de több brazil csapat alkalmazásában is feltűnt pályafutása során.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!