Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani a családja miatt is döntött a visszatérés mellett

Miután az Európából távozó uruguayi klasszis elkötelezte magát az új argentin csapatához, meg is érkezett következő állomás helyére…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin Boca Juniors hétfő este ünnepélyes keretek között mutatta be a La Bombonera közönségének a dél-amerikai kontinensre visszatérő sztárigazolást, az uruguayi Edinson Cavanit.

“Hosszú ideje érlelődött bennem a vágy, hogy visszatérjek a kontinensre. Szerettem volna közel lenni az otthonomhoz, és azt hiszem, nincs még egy olyan ország, amely annyira hasonlítana az enyémhez, mint Argentína. A Boca Juniors pedig egy fantasztikus klub, amelyben mindig nagy felelősség pályára lépni. Beszélgettem a gyermeikkel és felnyitották a szemimet, hogy ez a helyes döntés. Ők is pontosan tisztában vannak vele, hogy mit képvisel a Boca, milyen nagyszerű szurkolói vannak és mennyire otthon érezhetjük magunkat ennél a családnál. Úgy voltam vele, hogy át kell élniük, szerettem volna, ha ők is részesei lehetnek ennek a kalandnak, mely során kitörölhetetlen emlékeket szerezhetünk” – fogalmazott Cavani.

“Nemrég érkeztem, hamarosan beszélni fogok az edzői stábbal és a játékostársakkal, igyekszem minél előbb bevethető lenni” – tette hozzá az uruguayi klasszis.

A 36 esztendős támadó 16 év után tért vissza Dél-Amerikába, az európai légióskodása alatt a Palermo, a Napoli, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Valencia futballistája volt.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!