Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia támadót vett kölcsön a Fehérvár – HIVATALOS

Az NB I-ben szereplő Fehérvár egy tehetséges francia támadó kölcsönvételéről számolt be…

 

A Fehérvár hivatalos honlapján adott tájékoztatást róla, hogy a 2023-2024-es idényre kölcsönvette a dán FC Köbenhavntól Mamamadou Karamoko játékjogát.

A 23 éves francia csatár a Paris FC és a Strasbourg csapatában nevelkedett, majd utóbbi második csapatában is szerepelt. Később a német Wolfsburghoz került, ahol bemutatkozhatott a Bundesligában, de jobbára a tartalékcsapatot erősítette, ahol 20 mérkőzésen 12 gólt szerzett. Ezt követően az osztrák LASK Linz játékosa lett, ahol 27 mérkőzésen 9 gólt szerzett, az elmúlt másfél évben pedig a dán FC Kobenhavn kötelékéhez tartozott, így kétszeres dán bajnoknak és egyszeres dán kupagyőztesnek mondhatja magát, egy félidő erejéig pedig a Bajnokok Ligájában is pályára lépett a Manchester City otthonában.

“Nagyon tetszik a Vidi stadionja, és bízom benne, hogy ebben a remek atmoszférában minél többet pályán lehetek majd. Az előző klubomnál nem kaptam annyi lehetőséget, mint szerettem volna, majd a Vidi megkereste az ügynökömet, és egy ambiciózus projektet vázoltak fel. A csapat két másik francia játékosát, Lyes Hourit és Franck Bambockot korábban nem ismertem, de az érkezésem előtt beszéltem velük, és elmondták, hogy nagyon jól érzik magukat, minden professzionálisan működik a klubnál, ezek szintén meggyőzőek voltak számomra. Izgatottam várom a szerdai napot, ugyanis ekkor lesz az első közös edzésem a csapattal. Mindig a maximumra törekszem a pályán, így abban bízok, hogy sikeres idény vár ránk” – nyilatkozta az új igazolás.