Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: megnyert tizenegyespárbajjal debütált a magyar kapus

Az angol Ligakupa 2023-2024-es kiírásában a fiatal magyar kapust foglalkoztató harmadosztályú Stevenage kedd este kezdte meg szereplését…

A League One-ban szereplő Stevenage meglepetésre 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel kiejtette az angol Ligakupából a másodosztályú Watford együttesét, melyből a hazaiak magyar hálóőre is főszerepet vállalt. Az esélyesebb vendégek az első öt perc végén megszerezték a vezetést a korábban a DAC-ban is játszó Vakoun Issouf Bayo találatával, a Stevenage azonban nem adta fel, keményen harcolt és még a szünet előtt kiegyenlített Josh March jóvoltából. A papíron jóval erősebb nevekből álló Watford a második játékrész során is fölényben játszott, több próbálkozása volt, de a hazaiak West Ham United-től kölcsönzött magyar kapusa, Hegyi Krisztián remekül védett. A 20 éves korosztályos válogatott hálóőr a rendes játékidő alatt öt védést mutatott be.

A tizenegyespárbajban a hazaiak rögtön egy hibával kezdtek, így a Watford folyamatosan lépéselőnyben volt, de a harmadik párban Porteous fölé lőtt, majd a negyedikben Healey kísérletét Hegyi védte. A Stevenage végül 4-3-ra megnyerte a szétlövést a magyar kapusa főszereplésével.

Stevenage (III.) – Watford (II.) 1-1 (1-1) – tizenegyesekkel: 4-3
Gólszerzők: March (43.), ill. Bayo (6.)