Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Nem lehet biztosra venni a Ferencváros bajnoki címét”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hosszabb interjút adott, melyben a magyar bajnokságról (OTP Bank Liga) beszélt részletesen…

(Photo by Filip Filipovic/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az MLSZ Youtube-csatornájára felkerült interjúban részletesen kifejtette véleményét az NB I-es mezőny erősségéről:

“Szerintem idén egyáltalán nem lehet magától értetődőnek venni a bajnokság menetét, és ennek több oka is van. Elsődlegesen az, hogy a Fradinak sokat kellett változnia. Több, mint a csapat felét le kellett cserélni, és nem egyszerű rögtön megtalálni az összhangot, és csapatot kialakítani. Változatlanul a Fradi a favorit, és egyáltalán nem lehet lebecsülni. A szurkolói is óriási erőt képviselnek; támogatják a csapatot, időnként nyomást is gyakorolnak, de fontos is időnként, hogy legyen nyomás, máskülönben előfordulhat, hogy valaki elkényelmesedik. Tehát szerintem a Fradi változatlanul a bajnoki cím favoritja, de nem hinném, hogy annyira olajozottan jutnának el a címig, mint ahogyan az elmúlt három-négy szezonban eljutottak.”

Rossi külön kiemelte a Debrecen és az Újpest csapatait, melyeket egy-egy szerb szakember irányít és készít fel jól az olasz mester szerint.

“Emlékszem még például a Fradinál Leonardóra, aki fantasztikus játékos volt, és sok más légiósra is, akik kiváló színvonalat képviseltek. Ma már ilyen játékosokat valamelyest nehezebb Magyarországra hozni. Másfelől egyértelmű a mi srácaink, a magyar srácok fejlődése, bár nem mindig egyenletesen, de mindenesetre látszik, hogy szépen fejlődnek, s így időről időre meghívást kapnak a válogatott keretébe. Ezért megyünk el kollégáimmal az élvonal összes mérkőzésére, mert meggyőződésem, hogy az a cél lebeg a magyar labdarúgók előtt – eltérően sok más európai játékostól –, hogy játszhassanak a válogatottban. Ez pályafutásuk fő célja, óriási büszkeséget jelent a számukra. És meg kell nekik adni azt az élményt, azt a megtapasztalást, hogy számítunk rájuk a válogatott keretében – ha kiérdemlik” – tette hozzá Rossi az NB I légiósairól.

“Ezzel motiváljuk is a fiatal magyar játékosokat, hogy mindig a maximumot nyújtsák. A nemzeti bajnokságban, hogy aztán nemzetközi színtéren is bizonyíthassanak” – szögezte le a kapitány.