Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Lecce a hajrában fordítva verte a Laziót – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi nyitófordulójában az előző idényt a második helyen záró Lazio vasárnap este a Lecce otthonába látogatott…

(Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto via Getty Images)

A Lecce a legvégén hátrányból fordítva 2-1-re diadalmaskodott a papíron jóval nagyobb játékerőt képviselő Lazio ellen, és értékes skalppal kezdte az új szezont. Az első félidő derekán túl a rómaiak ragadták magukhoz az előnyt, miután Luis Alberto nagyszerű bejátszását követően a helyi gólrekorder, Ciro Immobile kotorta be közelről a vezetést jelentő találatot. A vendégek ezt követően is többször helyzetbe kerültek, a Leccének Falcone védéseire volt szüksége, hogy ne kapjon újabb gólt. A második félidőben a salentóiak egyre többet próbálkoztak, de a fővárosi gárda ellentámadásai rendre veszélyesebbek voltak, azonban újabb gólt ők sem tudtak szerezni, így csak egyel vezettek. Az utolsó tíz percen belül Falcone lábbal tolta a felső lécre Immobile lövését. A kihagyott helyzetek megbosszúlták magukat, ugyanis öt perccel a rendes játékidő vége előtt a múlt heti kupafordulóban is eredményes Pontus Almqvist a tizenhatosról lőtt a kapuba, majd kisvártatva Federico Di Francesco is eredményes tudott lenni. A Lazio kihagyott helyzetei után a Lecce fordítani tudott és otthon tartotta a három pontot, miközben Maurizio Sarri legénysége vereséggel kezdte az új idényt.

Lecce – Lazio 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Almqvist (85.), F. Di Francesco (87.), ill. Immobile (26.)

 

A római csapatok nem kezdték jól az új szezont, hiszen a Lazio mellett az AS Roma sem győzött: Andrea Belotti duplájával a “farkasok” 2-2-es döntetlenre voltak képesek voltak a Salernitana ellen. Eközben a címvédő Napoli mellett a Juventus és a Fiorentina is magabiztos idegenbeli sikert aratott, az előző idényben BL-döntős Inter pedig odahaza diadalmaskodott.

A Serie A 1. fordulójának eredményei és további programja

Szombat:
Frosinone – Napoli 1-3
Empoli – Hellas Verona 0-1
Inter – Monza 2-0
Genoa – Fiorentina 1-4

Vasárnap:
Sassuolo – Atalanta 0-2
AS Roma – Salernitana 2-2
Udinese – Juventus 0-3
Lecce – Lazio 2-1

Hétfő:
18:30 Torino – Cagliari (tv: Sport1)
20:45 Bologna – AC Milan (tv: Sport1)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore