Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sporting: a Barca is akarta, végül Portugáliába szerződik a spanyol tehetség! – képpel

Egybehangzó lapértesülések szerint eldőlt, hogy a Valladolid tehetséges balhátvédje, Iván Fresnada a portugál Sporting Lisszabonnál folytatja tovább pályafutását.

 

 

Ahogyan az várható volt, a 18 esztendős tehetség nem maradt a spanyol másodosztályban a ‘lila-fehéreknél’, ám kisebb meglepetés, hogy olyan európai élcsapatok, mint a Barca vagy a Chelsea hívása ellenére a Sporting lesz/lett a befutó Fresneda játékjogának a megszerzésében.

A portugálok a hírek szerint mindössze 9 millió euróért – további 3 milliós jövőbeni bónusszal kiegészülve – szerződtetik a spanyol utánpótlás válogatott játékost, aki 2028-ig szóló szerződést köt majd Lisszabonban.

A Sporting, miután Fresneda miután átesik az ilyenkor kötelező portugáliai orvosi vizsgálatokon hivatalosan is bejelenti a balhátvéd érkezését.

A fiatalon a Real Madrid és a Leganés együtteseinél is megforduló Fresneda 18 esztendős kora ellenére a Valladolid kulcsembereként, valamint a csapat legnagyobb értékeként távozik – A benne rejlő potenciált tekintve potom összegért.