Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Előrehaladott tárgyalások, hétfőn eldőlhet Lukaku sorsa – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint a Chelsea és az AS Roma vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat egymással…

(Photo by Flavio Buboi/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói szerint az AS Roma elöljárói intenzív tárgyalásokat folytatnak a Chelsea vezetőségével Romelu Lukaku kölcsönvételéről. A kiszivárgott híresztelések szerint egyelőre nem született megállapodás arról, hogy a rómaiak 5 millió euróért kölcsönvegyék a belga csatárt, akinek jelentős fizetéscsökkentésen is át kell esnie, hogy új csapatához kerülhessen. A felek bizakodóak, hogy hétfőn közös nevezőre juthatnak egymással.

Lukakut az elmúlt időszakban több csapattal is hírbe hozták, az Intertől azonban visszatért a Chelsea-hez, mivel a milánóiak nem tartottak igényt a további szolgálataira, és egyelőre a Juventusszal, valamint az AC Milannal sem tudtak megegyezni a szerződtetéséről. A Chelsea a második csapathoz száműzte őt, mivel Lukaku Szaúd-Arábiába sem szeretne eligazolni.

Mint ismeretes, a 30 éves támadó tavaly nyáron került újra a milánóiakhoz a Chelsea-től, amely színeiben a 2021-2022-es idényben 44 tétmérkőzés alatt 15 gólt szerzett. Messze volt a legjobb formájától, meg sem tudta közelíteni azt a teljesítményétől, amely által 2019 és 2021 között 95 tétmeccsen 65 gólt szerzett az Inter futballistájaként. Tavaly nyáron kölcsönben tért vissza az Interhez, de az első milánói időszakbeli góltermését itt sem tudta már megismételni. Lukaku az elmúlt idényben 25 bajnokin tíz, minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen 14 találatra volt képes.

Az Inter nyitott lett volna az újabb kölcsönzésére, a Chelsea azonban, hogy javítsa az anyagi lehetőségeit, a végleges eladásában gondolkodott. A milánóiak erre is hajlandóak lettek volna és tárgyaltak is londoniakkal, azonban a hírek szerint az már nekik is sok volt, hogy Lukaku elgondolkodott a Juventus megkeresésén, így nekik nem kellett többé, de a torinóiakkal sem tudtak egyezségre jutni.