Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag is betalált a Philadelphia fölényes győzelmén – videóval

Az MLS hétfőre virradóra rendezett mérkőzései közt a Philadelphia Union a New York Red Bulls együttesét látta vendégül…

A Philadelphia Union a korai hátrányba kerülés ellenére magabiztos, 4-1-es sikert aratott a New York Red Bulls ellen egy félidőt emberelőnyben játszva. A vendégek az első tíz perc végén góllal fejeztek be egy ellentámadást, amely végén Omir Fernández az első blokkolt lövése utáni ismétlést lőtte közelről a már vert helyzetben lévő Blake kapujába. A hátrányba kerülést követően a Union átvette az irányítást, több lehetőséget alakított ki, melyek egy darabig rendre kimaradtak, az első félóra végéhez közeledve azonban az előre húzódó hátvéd, Jakob Glesnes egy szöglet utáni lecsorgó labdából eredményes tudott lenni. Nem sokkal a szünet előtt Nealis egy kezezés miatt megkapta a második sárga lapját, így az NYRB tíz emberre fogyatkozott. Az első félidő ráadásában Carranza volt eredményes egy kiugrásból, de les miatt érvénytelenítették a gólját. A második félidőben a Philly tovább rohamozott létszámfölényben és bő tíz perc elteltével egy perc alatt két gólt szerzett: Damion Lowe egy közeli fejessel volt eredményes, Julián Carranza pedig egy remek kapáslövésből talált be. Negyedórával a vége előtt Gazdag Dániel állította be a végeredményt, miután kilépett ziccerben és higgadtan gurított a kapuba. A gólja után viszont a lábához kapott és sérülés miatt le kellett cserélni.

A magyar középpályás a 11. gólját szerezte az idényben kilenc gólpassza mellé, így 24 pályára lépésről 20 “kanadai” ponttal bír.

A Philly a legutóbbi veresége után azonnal javítani tudott és szoros küzdelemben jelenleg negyedik a keleti konferenciában.

Philadelphia Union – New York Red Bulls 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Glesnes (29.), Lowe (57.), Carranza (58.), Gazdag (76.), ill. O. Fernandez (11.)
Kiállítva:ill. Nealis (44.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore