Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hogy Lionel Messi ott lesz-e az argentin válogatott következő mérkőzésén

A világbajnoki címvédő argentin válogatott 1-0-s győzelmet aratott Ecuador felett az első világbajnoki selejtezőjén, melyen Lionel Messit a hajrában lecserélték

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatott küldöttsége vasárnap Lionel Messivel együtt elutazott Bolíviába, a következő mérkőzés helyszínére.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány ugyanakkor a legutóbbi sajtótájékoztatóján még nem tudta megerősíteni, hogy a 36 éves csapatkapitány pályára is fog-e lépni a következő vb-selejtezőn:

“Biztosan ott lesz velünk a mérkőzésen, holnap fog döntés születni arról, hogy játszik-e. Meglátjuk, milyen állapotban lesz. Alapvetően nem tervezek jelentősebb változásokat az Ecuador elleni meccshez képest, nagyjából hasonló összeállításban fogunk játszani.”

Az argentin válogatott az évek során többször megégette magát a 3600 méter feletti tengerszint feletti magasságban fekvő La Pazban, ennek ellenére a kapitány nem keres kifogást a körülményekben: “Az összes többi csapatnak is játszania kell itt, nem foglalkozunk ezzel. Nyilván nehezíti a dolunkat, de együtt kell élnünk vele, nem fogunk emiatt panaszkodni sem most, sem a meccs után. Nyerni megyünk, aztán meglátjuk, mi lesz.”

Messi az eddigi pályafutása során négyszer lépett pályára La Pazban, csak egyetlen alkalommal hagyta el győztesen a pályát, gólt és gólpasszt egyik mérkőzésen sem jegyzett.

Az argentin válogatott tagjai a számukra bevált gyakorlatnak megfelelően személyes oxigénpalackok használatával mutatkoztak a nyilvánosság előtt, amikor a szállásukhoz érkezve leszálltak a buszról.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!