Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: hazai győzelemmel kezdett a Ferencváros!

Hazai pályán, győzelemmel kezdte szereplését a Ferencváros az Európa-konferencialiga csoportkörében, a szerb Cukaricki ellen.

 

Jól kezdett a Fradi és hamar vezetést is szerezhetett volna, ám les miatt Mohamed Abu Fani 10. percben szerzett találatát a videóbíró érvénytelenítette. Az ítélet némiképp visszavetette a Fradit, amely bár fölényben futballozott, a félidő közepén hirtelen hátrányba került… További balszerencse, hogy a VAR újfent sem a magyar bajnok oldalára állt, ugyanis a játékvezető által bő fél óra elteltével megítélt büntetőt visszavonták.

A rendes játékidő vége előtt, ha nem ellenállhatatlanul, de ment előre becsülettel az FTC az egyenlítő gól megszerzéséért, amely végül Varga Barnabás révén, egy, már a VAR által is jóváhagyott büntetővel sikerült is!

A Fradi nem játszott igazán jól, ám végül még a fordítás is sikerült neki a rendes játékidőn túl, a hét perces hosszabbítás legvégén, egy megpattanó, így védhetetlenül a hálóba csapódó, Owusu lövésnek köszönhetően.

A második félidőben, a vezetés tudatában nyugodtabban futballozhatott az FTC, amely egyre nagyobb mezőnyfölénybe került, több gólhelyzete is adódott – A legnagyobbak közül, a csereként beálló Alexandar Pesic közeli fejese, vagy Christian Ramirez sistergő távoli lökete nem volt kellően pontos.

A 79. percben végül csak megszületett a mindent eldöntő Fradi-gól, két csereember közreműködéséve: Lisztes Krsiztián lövését még védte a vendégek kapusa, a kipattanóra azonban kíméletlenül lecsapott Alexandar Pesic, eldöntve a három pont sorsát.

Az első félidőben inkább szenvedő FTC a szünet utáni játékával összességében megérdemelt győzelmet aratott, amellyel egyből a csoport élére is ugrott, miután az olasz Fiorentina 2:2-es döntetlent játszott a belga Genk otthonában.

 

Ferencvárosi TC – Cukaricki 3-1 (2-1)
Groupama Aréna, Vezette: G. Cuadra (spanyol)
Gólszerzők: Varga B. (44. -büntetőből), Owusu (45+7.), Pesic (79.) illetve D. Ivanovic (26.)
Sárgalap: S. Mmaee (50.) illetve Docic (19.), Kovac (34.), Adetunji (45+3.)
Piros lap:

FTC: Dibusz – Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, Cisse, Ramirez – Abu Fani (Ben Romdhane, 74.), Makreckis – Zachariassen – Owusu (Lisztes, 74.), Varga B. (Pesic, 67.), Marquinhos. Vezetőedző: Dejan Stankovic

Cukaricki: Samurovic – Vranjes, Subotic, Stevanovic (Rogan, 88.) – Kovac (Miladinovic, 46.), Docic (Stankovic, 64.), Sissoko, Nikcevic (Jankovic, 46.), Tosic – Adetunji (Cvetkovic, 78.), Ivanovic. Vezetőedző: Igor Matic

 

Az F-csoport állása:

Standings provided by Sofascore