Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A botrány és a gyenge szereplés után kirúgták az Ajax igazgatóját – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, vasárnap félbeszakadt az AFC Ajax mérkőzése, miután a hazai szurkolók a csapat 3-0-s hátránya után pirotechnikai eszközöket dobálták a pályára a Feyenoord elleni találkozón…

(Photo by Peter Lous/BSR AgencyGetty Images)

Az AFC Ajax botrányosan gyengén kezdte a 2023-2024-es kiírást, a Feyenoord elleni mérkőzés pedig mindennek az eddigi tetőzése volt, hiszen a címvédő rotterdamiak egy félidő alatt 3-0-s előnyre tettek szert. A hazai ultrák nem tudták megemészteni csapatuk vergődését és a második félidő elején pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, a játékvezető pedig a játék többszöri átmeneti megszakítása után félbeszakította a meccset.

A találkozó sorsáról később döntenek, de az Ajax súlyos büntetésre számíthat. A következmények addig sem maradtak el, ugyanis az Ajax a vasárnap esti órákban hivatalos honlapján megerősítette, hogy azonnali hatállyal menesztette Sven Mislintat futballigazgatót a posztjáról. A német szakember csak májusban csatlakozott a klubhoz. Az Ajax vezetése hangsúlyozta, hogy az együttműködés befejezése nincs összefüggésben a múlt szerdán bejelentett törvényszéki könyvvizsgálói vizsgálattal.

“A széles körű támogatottság helyreállítására tett számos kísérlet nem vezetett a kívánt eredményhez. Ez nyugtalansághoz vezet a klubban és környékén, a kiábrándító eredmények miatt is. Sven óriási erőfeszítéseket tett az Ajaxért az elmúlt hónapokban, amiért hálásak vagyunk. Most az Ajax érdeke, hogy egyesült erőkkel továbblépjen, és visszataláljon a sportsikerekhez” – fogalmazott Jan van Halst, a klub ideiglenes vezérigazgatója.

Az Ajax az előző szezonban csak harmadik lett a holland bajnokságban és tizenhárom szezon után először nem jutott be a Bajnokok Ligájába. A patinás amszterdami együttes csapnivalóan kezdte szereplését az új idényben, hiszen az első öt fordulóban csak egyetlen meccset nyert és öt szerzett pontjával mindössze a 14. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban.