Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszokta az új környezetet az Ázsiába igazoló magyar játékos

A Ferencvárostól az elmúlt idény végeztével távozó magyar válogatott középpályás a közelmúltban a japán Vissel Kobéhoz szerződött…

A 12-szeres magyar válogatott középpályás, Vécsei Bálint az M4 Sport megkeresésére összegezte eddigi tapasztalatait a japán Vissel Kobe csapatánál:

“Bajnokesélyes csapatban játszhatok, a japán liga pedig Ázsiában az egyik legjobb, így azt gondolom, hogy most jó helyen vagyok. Más a kultúra, az emberek felfogása és az edzések minősége is, mint amit megszokott Európában, ugyanakkor a helyiek segítőkészsége zökkenőmentessé tette a beilleszkedést. Angolul lehet kommunikálni valamelyest a csapattársakkal, mivel sokan játszottak Európában, de van tolmács is, a pályán pedig jól meg tudjuk értetni magunkat a futball nyelvén.”

A klubhoz a világ- és Európa-bajnok spanyol Juan Matával egyszerre érkezett, akit közvetlennek ismert meg, az első naptól jól megértik egymást.

“Amiket megnyert, ahol játszott, magukért beszélnek, mindenki figyeli és próbál ellesni tőle valamit, ez a tudás pályán és azon kívül is hozzá tud adni pluszt a csapathoz” – tette hozzá Matáról.

“A japán bajnokság az intenzitásról szól és hogy minél gyorsabb átmenetek legyenek. A munkamoráljuk az, ami kiemelhető, a csatártól a védőig mindenki az utolsó percig sprintben közlekedik. Ezért kicsit szeszélyesek a mérkőzések, nem lehet megmondani, melyik csapat fog biztosan győzni, ezért is szép ez a bajnokság. Ebben a stílusban a mi csapatunk nagyon jól áll, vezetjük a bajnokságot, igaz, csak egy ponttal” – fejtette ki a harmincéves középpályás.

Vécsei korábban a Budapest Honvéd, az olasz Bologna FC és US Lecce, a svájci FC Lugano, illetve legutóbb a Ferencváros játékosa volt. A nyáron csapat nélkül készült, és bár még nincs százszázalékos állapotban fizikálisan, jó erőben érzi magát, és bízik benne, hogy minél több lehetőséget kap majd.

A válogatott középpályás féléves szerződést kötött a japán csapattal, így nem kizárt, hogy télen máshová szerződik, ugyanakkor el tudná képzelni, hogy akár hosszú távon is marad.