Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hollandok legendája elítéli a szurkolói rendbontást

Ahogyan arról beszámoltunk, múlt vasárnap a szurkolók viselkedése miatt félbeszakították az Ajax-Feyenoord holland bajnoki rangadót…

(Photo by Peter Lous/BSR AgencyGetty Images)

A holland bajnokságban (Eredivisie) rendezett Ajax–Feyenoord rangadót az 56. percben szakították félbe, miután a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.

A holland labdarúgó-szövetség a találkozó zárt kapuk mögötti folytatása mellett döntött, azonban egyik csapat sem volt elégedett a döntéssel. A hollandok egykori legendás játékosa, Marco van Basten szerint fontos lenne, ha végre rendet tennének a holland stadionokban, mivel a legutóbbi nem az első hasonló eset volt:

“Azt javasolnám, hogy a sorozatos incidensek miatt függesszék fel a bajnokságot néhány hétre, akkor minden elgondolkodhatna. A szurkolók ezeket szándékosan robbantják ki, most épp az egyik legnagyobb meccset sikerült tönkretenniük. Ha nem tudnak viselkedni a stadionban, akkor talán le kell állni. A zárt kapus meccsek nem jelentenek jó megoldást, a koronavírussal terhelt időszakban láthattuk, hogy az üres stadionok mennyire lehangolóak tudnak lenni” – vélekedett az 1988-as Aranylabdás.