Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: távozik a liga mexikói ikonja? – sajtóhír

A legújabb lapértesülések szerint továbbra is elhagyni készül az észak-amerikai profi labdarúgó-ligát, a Los Angeles FC klasszisa, Carlos Vela.

A 34 esztendős támadó szerződése, amelyet még a mostani idény elején hosszabbítottak meg, az év végén lejár a Los Angeles FC-nél, így jelen állás szerint, pontosabban az MLS rájátszása után, Vela szabadon igazolható játékossá válik.

A mexikói sportsajtó szerint könnyen lehet, hogy az év utolsó napjával véget is ér Vela amerikai karrierje, aki, hazájában köztudott, hogy nagyon szeretne újra Mexikóban futballozni.
A spanyol nyelvű Record és As című sportnapilapok szerint is Vela egyre elszántabb már a váltást illetően, és hiába lett a Los Angeles FC franchise-arca, karrierje végén egy utolsó váltásra készül.

A leginkább a Chivas Guadalajara és a Rayados del Monterrey együtteseinek neveit emlegetik Vela kapcsán, aki, miután előbbinél nevelkedett, általános vélekedés, hogy nevelőegyesületében fejezné be a pályafutását.

A korábbi 72-szeres mexikói válogatott játékos az MLS jelenkorának egyik kiemelkedő játékosa lett rögtön azután, hogy 2018 januárjában a Los Angeles FC csapatához szerződött.
Az ‘angyalok városában’ Vela eddig 182 találkozón lépett pályára (egészen parádés a mutatója: 93 gólt és 53 gólpasszt jegyez -a szerk.), legnagyobb sikereként a 2018/19-es idényben a liga gólkirálya lett, majd az elmúlt szezon végén a hőn áhított bajnoki cím elérése is sikerült.