Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simple Női Liga: a Ferencváros és a Győr hibátlan – KÖRKÉP

A szombati napon már a hetedik forduló mérkőzéseit bonyolították le a magyar női első osztályú bajnokság (Simple Női Liga) 2023-2024-es kiírásában…

 

A címvédő Ferencváros esélyeshez méltóan hétből hét győzelemmel vezeti a női első osztályú bajnokságot. A fővárosi zöld-fehéreket a korai BL-kiesést követő váratlan edzőváltás sem zökkentette ki, mely során az addigi játékos-edző Vágó Fannyt Albert Flórián váltotta a csapat kispadján. A Fradi az eddigi hét meccsén még gólt sem kapott, 36-0-s gólkülönbséggel áll a bajnokság élén. A Magyar Kupa-győztes Győri ETO sem hibázott eddig, a rábapartiak ugyancsak 21 pontot gyűjtöttek, ráadásul abban sem maradnak el soktól a Ferencvárostól, hogy 36-4-es gólkülönbséggel bírnak, így Dörnyei Balázs csapatának minden esélye megvan rá, hogy újból bajnoki döntőt vívjon a címvédővel.

A harmadik-negyedik helyet a Puskás Akadémia és az MTK Budapest foglalja el kéz a kézben, miután mindkét csapat öt-öt győzelemmel és két-két vereséggel rendelkezik a bajnokság ezen szakaszában. Jó esély mutatkozik arra, hogy végül majd kettőjük közt dőlhet el a bronzérem sorsa.

Őket ötpontos lemaradásból követi három csapat az 5-7. helyen, a Haladás-Viktória, az Astra Hungary és a Diósgyőri VTK egyaránt ötvenszázalékos mérleggel bír.

A mezőny második felében a Szekszárdi UFC talán még reménykedhet a feljebb kapaszkodásban, a hatpontos Soroksár és a négy ponttal bíró Szent Mihály sorsa inkább a bennmaradás lehet. A két kieső helyet jelenleg az egyetlen győzelemmel rendelkező Fehérvár, valamint a nullapontos Budaörs birtokolja.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore