Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gazdag Dániel csak az MLS rájátszására koncentrál

Az MLS rájátszásában a hétvégén a tavalyi döntős Philadelphia Union is pályára fog lépni…

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images).

A Philadelphia Union magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel a Nemzeti Sport megkeresésére beszélt csapata helyzetéről:

“Az alapszakaszban a negyedik helyen végeztünk, ezt sajnáljuk, hiszen ha nyertünk volna a New England ellen az utolsó mérkőzésen, a harmadik helyen zárunk. Így pedig éppen a New England ellen kell továbbjutnunk az egyik fél második győzelméig tartó párharcban: az elsőt idehaza játsszuk, s hiszem, hogy megnyerjük, akkor pedig másfél héttel később idegenben tovább is juthatnánk. A szabály szerint döntetlen esetén egyből tizenegyesek következnek – remélem, nem jutunk el odáig, hanem hamarabb dűlőre visszük. A legutóbbi meccsünkből nem szabad kiindulni, a rájátszás mindig más: úgy érzem, a mi csapatunk erősebb, de ezt természetesen a pályán is bizonyítanunk kell. Ha továbbjutunk, a Keleti főcsoportban bekerülünk a négy közé, ott szinte biztosan a Cincinnativel kellene megmérkőznünk. Ez amolyan előre hozott döntő lehetne, hiszen a Cincinnati magabiztosan végzett keleten az első helyen.”

“Egyelőre valóban nem rossz a mérlegem, újra átléptem a tízgólos határt, igaz, tavaly huszonnéggyel zártam, az azért kiugrónak számított – ha addig nem is jutok el, azért tervezem, hogy rúgok még néhányat a rájátszásban… Ég bennem a bizonyítási vágy, a csapat is motivált, úgyhogy nagyon várom, hogy ismét pályára lépjünk” – tette hozzá saját teljesítménye kapcsán.

A 27 éves támadó középpályást 2025 év végéig köti szerződés jelenlegi csapatához, de időről időre felmerül a klubváltás lehetősége, egyelőre azonban Gazdag nem akart ezzel foglalkozni:

“Nem foglalkozom ilyen szinten a jövőmmel, csak az számít, hogy a Philadelphiával minél előrébb végezzünk. Tavaly nagydöntőt játszottunk, az idén is jó lenne eljutni odáig, csak nyerjük is meg. Az évad végén ráérek azon gondolkodni, hogyan tovább, meglátjuk, mit hoz a jövő. Az biztos, hogy a családdal jól érezzük magunkat idekint, a tervek szerint karácsonykor megyünk haza Magyarországra.”

A Philadelphia Union az MLS Playoff első körében szombatról vasárnapra virradóra lép pályára először a New England Revolution elleni, az egyik fél második győzelméig tartó párharc első mérkőzésén hazai környezetben.