Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NL: drámai győzelemmel folytatta szereplését a magyar válogatott

Az első két mérkőzésen egyetlen pontot szerző magyar válogatott Észak-Írországot fogadta a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában…

A magyar női válogatott hősies küzdelemben aratott 3-2-es győzelmet Észak-Írország ellen a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik fordulójában, mellyel Margret Kratz csapata első sikerét aratta a sorozatban. A magyar válogatott aktívan kezdte a mérkőzést és az első negyedóra végén Szabó Viktória vezetéshez is juttatta a mieinket. A hazai csapat sokáig őrizte egygólos vezetését, de nem mehetett biztora. A második félidőben a vendégek egyre többet veszélyeztettek és az utolsó tíz percen belül Caragh Hamilton találatával kiegyenlítettek. A magyar válogatott nem esett kétségbe és két perccel később a csereként beállt Süle Dóra jóvoltából visszavette a vezetést. Ezzel azonban még mindig nem sikerült bebiztosítani a győzelmet, ugyanis a rendes játékidő legvégén az ellenfél újból egyenlített, másodszor Simone Magill volt eredményes. Az igazi csattanó a hosszabbításra maradt, amikor az ETO játékosa, Vida Boglárka bevitte a győztes gólt, melyre már nem érkezett válasz, így a magyar válogatott győztesen hagyta el a gyirmóti Alcufer Stadiont.

Magyarország – Észak-Írország 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Szabó V. (18.), Süle (83.), Vida B. (90+4.), ill. Hamilton (81.), Magill (89.)

“Gratulálni szeretnék a fantasztikusan játszó csapatomnak. Történelmet írtunk, hiszen olyan ellenfél ellen tudtunk győzni, ami nemrég még Európa-bajnokságon játszott. A találkozó végére elfáradtunk, de a cserék is beváltak. Nagyon jó volt a csapat fellépése, szerintem nem a taktika, hanem a motiváció és az akarat hozta ezt a győzelmet. Az első 30 percben minden párharcunkat megnyertük és többet birtokoltuk a labdát. A közönség is fantasztikus volt, nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek és reméljük, hogy a jövőben még többen lesznek, mert ebben is rekordot szeretnénk dönteni” – nyilatkozta a találkozót követően Margret Kratz szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott jövő kedden idegenben játszik az északírekkel.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore